Keçiören Belediyesi'ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete karşı bir Avrupa ağı oluşturmayı amaçlayan "Kesinlikle Anne Projesi"nin Avusturya'da yapılan 5. uluslararası toplantısına katıldı.
Türkiye'nin yanısıra İtalya, Belçika, İspanya, Yunanistan ve Polonya'nın da proje ortağı olduğu "Grundtvig 2011 Öğrenme Ortaklığı 'Kesinlikle Anne' Projesi"nin 5.uluslararası toplantısı Avusturya'nın Innsbruck şehrinde gerçekleştirildi. İki gün süren toplantıda tüm ortaklar, şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili örnek vaka paylaşımında bulunarak mesleki müdahaleleri tartıştı. Bu çerçevede çalışma metotlarını karşılaştırma imkânı bulan ortak ülkeler, meslek elemanlarının uygulamalarının ışığında, hizmetlerin gelişimine olumlu yönde katkıda bulunacak mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Toplantı sürecinde Innsbruck'ta hizmet veren "Frauen helfen Frauen" isimli kuruluş ziyaret edilerek, kuruluşun kadın ve çocuklara yönelik hizmetleri, yasalar, kadın sığınma evi ve işleyişi hakkında bilgi alınmak suretiyle yerinde incelemelerde bulunuldu. Ayrıca Belçikalı temsilcilerin çocuklarına karşı şiddet uygulayan ebeveynlere yönelik "Ebeveynlik ve Aile İçi Şiddet" isimli araştırması üzerinde duruldu.
(BK-YHY-Y)

14.02.2013 10:45:01 TSI

Editör: Wan Haber