Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursa katılanların resimlerinin bulunduğu bir serginin açılışı gerçekleştirildi
Kdz. Ereğli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Cumhuriyet Halkevi'nde gerçekleştirilen kurslar devam ederken, halkın büyük ilgisini çeken Resim Kursu'nda eğitim alan kursiyerler ilk resim sergilerine imza attılar.
Devrim Bulvarı'ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda hazırlanan serginin açılışına Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra, İlçe Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, kurs eğitmenleri ve kursiyerlerle aileleri katıld
Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhuriyet Halkevi İdari Sorumlusu Tuncay Çınar, Cumhuriyet Halkevi bünyesinde devam eden kurslarla ilgili davetlilere ayrıntılı bilgiler verirken Kdz. Ereğli Belediyesi ve Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü ile gerçekleştirilen kurslara halkın yoğun ilgi ve katılım gösterdiğini söyledi.
Devam eden 13 kurs arasında en çok rağbet gören kurslardan biri olan Resim Kursu'nun kursiyerlerinin ilk kez bir resim sergisine imza attıklarını kaydeden Çınar, kurs çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin ve tüm kursiyerlere teşekkür etti.
Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Şahin de yaptığı konuşmada Kdz. Ereğli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği kapsamında, Resim Kursu Eğitmeni Mehtap Akdemir ve kursiyerlerin destekleriyle yaptıkları çalışmaları bir sergi ile izlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bu kursların gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, meclis üyelerine ve sergi için yoğun çaba harcayan Tuncay Çınar'a teşekkür eden Şahin, Resim Kursu kursiyerlerini de tebrik etti. Evdeki boş vakitlerini böylesine güzel çalışmalarla değerlendiren kursiyerlerin ve eğitmenlerin çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, sergi açılışına katılan davetlilere de teşekkür etti.
Serginin açılmasının yanı sıra yüzlerce kursiyerin yetişmesinde de büyük emek veren Resim Kursu Eğitmeni Mehtap Akdemir de konuşmasında, açtıkları serginin kendisi için de en büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. Kendisine ve kursiyerlere verilen desteklerden dolayı da teşekkür eden Eğitmen Mehtap Akdemir, sergide yer alan çalışmaların beğenileceği umudunda olduğunu ifade etti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, sevgiyle başlayan işler yolunda gideceğini belirterek sevgiyle dolu bir insan olan Eğitmen Mehtap Akdemir'i ve tüm kursiyerleri tebrik etti. Hamsi Festivali'ne katılan sanatçı Volkan Konak'ın da bir karakalem çalışmasını hazırlayarak sanatçıya takdim eden Akdemir'in güzel çalışmalara imza attığını kaydeden Posbıyık, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halkevi'nde, Halk Eğitim Müdürümüzün de destekleriyle güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Kdz. Ereğli'de eğitim alanında gerçekten müthiş olaylar oluyor. Bu eğitimlerin altyapısını da Cumhuriyet Halkevi oluşturuyor. Elbette bu altyapı yeterli değil; Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve eğitmenlerimiz bu çalışmalarda gereken desteği vermemiş olsa bu güzel çalışmaları yapmamız mümkün değil. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak biz her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de çok önemli katkılar veriyor. Kursiyerlerimize hemen her konuda kurs veriyoruz. Diksiyon kursundan ilkyardım kursuna, resim kursundan bilgisayar kursuna kadar birçok konuda eğitim veriyoruz. Zaman içinde bu kurslarımızı, gelen talepler üzerine çoğaltıyoruz. Cumhuriyet Halkevi'nde inanılmaz bir güzellik var. Ancak üzülerek söylemek isterim ki Karadeniz Ereğli insanının büyük çoğunluğu bu güzellikleri bilmiyor. Bu konuda bizde de kabahat var. Buradaki başarılı çalışmaları tam olarak yansıtamıyoruz herhalde. Okumanın yaşı yok; öğrenmenin yaşı yok, sloganı son derece önemli bir söylem. Öyle kursiyerlerimiz var ki, kendileri emekli olmuşlar ama daha çok yetişebilmek adına bu kurslara katılıyorlar. Çok güzel ve samimi bir hava var Cumhuriyet Halkevi'nde. Ortam çok güzel. Kursiyerlerimizden rica ediyorum; Cumhuriyet Halkevi'ndeki bu güzel ortamı çevrelerindeki herkese anlatsınlar ve bu ortamdan onların da yararlanmalarını sağlasınlar. Bugün itibarıyla yakın zamanda açılması planlanan kurslar için bin 800 kişinin müracaat ettiği bilgisini aldım. 300 kursiyerin de eğitimleri devam ediyor. Bu gerçekten müthiş bir olay. Kursiyerlerimizin resim konusunda da çok güzel çalışmaları var. Bu çalışmalarla hazırlanan ilk serginin açılışını birlikte yapıyoruz. Bu kursiyerleri teşvik etmek de halk olarak bizim görevimiz. Eğitmenlerimizin ve kursiyerlerimizin daha fazla başarılı olmaları, özellikle daha iyi teşviklerle mümkün olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Halkevi Müdürlüğü'nü, personelimizi, eğitmenlerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Sergimiz hayırlı, uğurlu olsun."
Kdz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın konuşmasının ardından da Cumhuriyet Halkevi Resim kursu kursiyerlerinin hazırladıkları sergi alkışlarla açıldı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Şahin ve Kurs Eğitmeni Mehtap Akdemir ile birlikte açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Halil Posbıyık sergideki tüm resimleri tek tek inceleyerek çalışmalar hakkında Akdemir ve kursiyerlerden bilgi aldı. Çalışmaları hayranlıkla inceleyen Başkan Posbıyık, tüm kursiyerleri tebrik ederek bu başarılı çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundu.
(HH-SA)

18.02.2013 16:51:33 TSI

Editör: Wan Haber