Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencileri ve Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile 'Obezitenin sağlığa etkileri ve Okulda obezite konulu seminer düzenlendi.
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Dersi projesi kapsamında 'Obezitenin sağlığa etkileri 've 'Okulda obezite' konulu seminer düzenlendi.
Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen seminerde Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Cansu Başkaya ve Ebe Gülçin Çangılılı tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Seminer ile ilgili bilgiler veren Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç, üniversite öğrencilerinin kendilerine yaptıkları talep üzerine öğrencilere 'Obezitenin sağlığa etkileri 've 'Okulda obezite' konulu seminer verdiklerini söyledi.
Üniversite öğrencilerine obezite konusunda bilgiler aktardıklarını belirten Soydinç, "Tüm dünyada obezitenin prevelansı giderek artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 400 milyonun üzerinde obez ve yaklaşık 1,6 milyardan fazla kilolu birey bulunmaktadır. Bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil çocukları ve gençleri de etkilemektedir. Kalp ve damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, bazı kanser türleri, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların oluşmasına, yaşam kalitesinin azalmasına ve ölümlere yol açmaktadır. Obezitenin oluşmasında başlıca riskler; aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, yetersiz fiziksel aktivite, hormonal ve metabolik etmenler, genetik etmenler,sigara alkol kullanımı sayılabilir. Obezite tedavisinde kullanılan yöntemler, tıbbi beslenme, egzersiz, ilaç tedavisi, cerrahi tedavi sayılabilir. Egzersiz tedavisinde fiziksel aktiviteyi arttırmak hedeflenmelidir. Günde en az 40 dakika haftada en az 5 gün egzersiz yapmak gerekir" dedi
(HH-SA-Y)

24.12.2012 16:11:09 TSI

Editör: Wan Haber