Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik "Naat Okuma Yarışması" yapılacağı belirtildi.
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, müftülük olarak Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik "Naat Okuma Yarışması" yapacaklarını ifade etti.
Yarışmanın amacının insanlığın ihtiyaç duyduğu sevgi ve kardeşlik ikliminin Kutlu Doğum vesilesiyle, peygamber efendimiz şahsında gündeme getirmek olduğunu belirten Erkan, "Peygamber Efendimizin Doğum Yıldönümü olan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri münasebetiyle 15 Nisan 2013 tarihinde Müftülüğümüz tarafından Kur'an Kursları öğrencileri arasında 'Naat Okuma Yarışması' düzenlenecektir. Düzenlenen 'Naat Okuma Yarışmasının' amacı insanlığın ihtiyaç duyduğu sevgi ve kardeşlik ikliminin Kutlu Doğum vesilesiyle, Hz. Muhammed (S.A.V)'in şahsında gündeme getirmek, insanlık tarihinde en çok sevilen kişi olarak peygamberimizi şiirlerin diliyle anlatmak ve anlamaya çalışmaktır. Ayrıca Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarına devam eden 3 bin 100 bayan öğrencimizin sosyal yönlerini güçlendirmek, aralarındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamaktır" dedi.
Yarışma konusu ve şartları ile ilgili bilgiler veren Erkan, "Yarışmaya, Kdz Ereğli'deki bütün Bayan Kur'an Kurslarımız katılabilecektir. Her Kurstan bir kişi katılacaktır. Yarışmada dereceye girenlere özel ödüller verilecektir. Eserler Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile oluşturulacak Jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma ve Ödül töreni AKM' de yapılacaktır. Yarışmada müzik ve slayt kullanılabilecektir. Daha sonra belirlenecek bir tarihte ön eleme yapılacaktır" diye konuştu.
(HH-SA)

31.01.2013 10:50:25 TSI

Editör: Wan Haber