Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesinin Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katıldığı belirtildi.
Dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Beylikdüzü'nde gerçekleştirildi. Fuara katılanlar, Kdz. Ereğli Standı'na yoğun ilgi gösterdi.
Kısa adı EMITT olan ve dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın17.' si TÜYAP Beylikdüzü'nde gerçekleştirildi.
2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atan EMITT Fuarı'na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.
Fuarda katılan Kdz.Ereğli Belediyesi de temsil edildi. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin standı, fuara katılan vatandaşların beğenisini kazandı. Ereğli'de Elpek Bezi üretimi yapan Nilgün Efes de fuarda yer alarak Ereğli Stadı'na zenginlik kazandırdı.
Fuara, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Üyesi olan Karadeniz Ereğli Belediyesi'ni temsilen katılan Belediye Meclis Üyesi ve BAKAB Encümen Üyesi Fehmi Karaarslan, EMITT'in Karadeniz Ereğli açısından son derece yararlı geçtiğini ifade etti.
Standı ziyaret eden vatandaşlara Kdz. Ereğli'nin doğal güzelliklerinin yanı sıra kentin karakteristik özellikleri, sosyal ve kültürel yaşamı ile ilgili olarak da ayrıntılı bilgiler verildiğini kaydeden Karaarslan, "Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan EMİTT Fuarı'nda bölgemizi ve kentimizi çok iyi temsil ettik. Standımıza, diğer kent standları, tur acentaları, turizm firmaları, oteller büyük ilgi gsöterdi. Bunun yanısıra Eski Devlet Bakanımız Hasan Gemici ve eşi Karabük Valisi ve BAKAP Birlik Başkanı İzzettin Küçük, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Bartın Valisi Bülent Savur, Ereğli eski Kaymakamlarından Mustafa İngenç, Ereğli'de görev yapmış fırkateyn komutanı Tuğamiral Serdar Akınsel ve eşi, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Ereğli'de eğitime yaptığı katkılardan dolayı festivalimiz de Sevgi Barış Dostluik Ödülü alan Zuhal Yılmaz ve oğlu Mehmet İhsan Yılmaz, Belediye Meclis üyemiz Ali Yağmuroğlu Ereğli'den gelen konuklarımız, dernekler, öğrenciler bizleri yalnız bırakmadı. Stadındıma gelen ve bize destek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Gelen konuklarımıza Belediye olarak Karadeniz Ereğli'nin turizm potansiyelini, fuar konuklarına en iyi şekilde anlatmaya çalıştık" dedi.
Kısa adı BAKAP olan Batı Karadeniz Kalkınma Birliği hakkında da bilgiler veren Karaarslan, BAKAP'ın çok önemli bir birlik olduğunu belirterek, "Bizim en büyük isteğimiz, bölgemizdeki turizm firmalarının, otellerin, seyahat acentalarının, bölgemizin örf ve adetlerini, giyim kuşam ve yemeklerini, el sanatlarını uluslararası boyutlara ulaştırmamız için birliğimize destek olmaları ve belediyemiz ile birlikte işbirliği yapmaları. Örneğin: sadece kentimize özgü bir meyve olan Osmanlı Çileği'nin tüm dünyaya tanıtılması çok önemli. Bunun yanısıra yine elpek bezimiz, kabak tatlımız, meşhur pidemiz, Cehennemağzı Mağaraları, Gazi Alemdar Gemisi, Herkül, Uzun Mehmet, Gümeli Yaylaları, düzenlediğimiz festivaller, sosyal ve kültürel aktivitelerin tanıtılması, kentimizin turizm potansiyelini önemli ölçüde artıracaktır" diye konuştu.
BAKAB'ın tüm Batı Karadeniz Bölgesi'nin tanıtımını hedeflediğini belirten Karaarslan, "Ereğli'mizin güzelliklerninin yanısıra fuarda Batı Karadeniz Bölgesi genelindeki tüm kültürel ve sosyal zenginliklerimizi Zonguldak standında tanıtma imkanı bulduk. Belediye olarak bu tür fuarları son derece önemsiyoruz ve bundan sonra da daha geniş bir perspektifte katılımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
EMITT 2013 fuarı çok sayıda seyahat acentesi, tur operatörü, oteller, Türkiye den 150 nin üzerinde belde ve il, kalkınma ajansları ile 62 ülkeden gelen temsilciler olmak üzere 4 bin 500 katılımcıyı ağırladı.
(HH-SA)

31.01.2013 10:31:10 TSI

Editör: Wan Haber