Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Meclisi'nin 2013 yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nın, 2. oturumu yapıldı.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin yeterli salt üye sayısı sağlanamadığı için 7 Şubat 2013 tarihinde yapılamayan 2. Oturumu, 8 Şubat 2013 Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yokluğunda Belediye Başkan Vekili Güler Demiroğlu'nun başkanlık ettiği oturum saat 11.00'de başladı. Yoklamanın yapılmasının ardından bir önceki oturuma ait meclis karar özetinin okunup oy birliği ile kabul edilmesinden sonra gündemde bulunan üç madde görüşüldü.
Gündemin 2.maddesinde Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Meclis Başkanlığına sunduğu yazı ele alındı. Yazıda, Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin yakın ve orta vadede gerçekleştirmeyi düşündüğü 6 proje için gerekli desteğin sağlanması ve planlanan çalışmaların yapılabilmesi, Belediye tarafından hazırlanan bu projeler için ilgili kurum ve kuruluşlara başvuru yapılabilmesi amacıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a imza yetkisi verilmesi önerildi. Belediye Meclisi konuyu oy birliği ile kabul etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a imza yetkisi verilen projeler şu şekilde,Kdz. Ereğli Belediyesi Kent Müzesi Projesi, Yalı Caddesi Sokak Sağlığı Projesi, Göztepe Çevre Düzenlemesi ve Seyir Terası Projesi, Akheron (Acheron) Koyağı Nekropol Alanı Kurtarma Kazısı Projesi, Sur duvarlarının Röleve Restorasyon ve Statik Projeleri, Kestaneci Mahallesi Rekreasyon Alanı Projesi Gündemin 3.maddesinde de ilçeye bağlı Müftü Mahallesi'nde yapılacak kadastro çalışmalarında görev alacak bilirkişilerin belirlenmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili olarak Plan ve Proje Müdürlüğü'nün yazısı okunup, yazıda belirtilen kişilerin bilirkişi heyetinde görev almaları konusu, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Buna göre Müftü Mahallesi'nde yapılacak kadastro çalışmalarında görev alacak bilirkişiler şu isimlerden oluştu: Cemal Çakır, Cevdet Öztürk,Halit Birinci,Sebati Kesgin,Hami Özcan,M. Riyasettin Çobanoğlu
Gündemin 4. ve son maddesinde de araç alımı konusu ele alındı. Meclisin 6 Şubat Çarşamba günü yapılan oturumunda Hukuk İşleri Komisyonu'na havale edilen konuyla ilgili aynı gün toplanan komisyon, engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere 17 1 kişilik bir minibüs ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı 1992 model Dodge marka pikabın kullanım ömrünü tamamlaması sebebiyle de yine bu müdürlüğün hizmetinde kullanılmak üzere 4x4 çift kabin araç alınmasını uygun görmüştü. Hukuk İşleri Komisyonu'nun bu iki aracın alınabileceği yönündeki kararı, Belediye Meclisi'nden de oy birliği ile geçti.
(HH-SA)

08.02.2013 13:14:55 TSI

Editör: Wan Haber