KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: "Hala kimlikleri ve amaçları belli olmayan bir askeri darbe girişimi gerçekleşmiştir. Yakında yapılacak askeri şura toplantısında Tayyip Erdoğan’ın kendine yakın generalleri komuta kademesine getireceğinin söylendiği günlerde bu darbe girişiminin yapılması dikkat çekicidir" dedi.

Açıklamada "Öte yandan faşist AKP iktidarının dış politikasının çok tartışıldığı bir dönemde gerçekleşmesi de bu darbenin diğer bir boyutu olmaktadır" ifadeleri de yer alıyor.

KCK açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Hangi iç ve dış siyasi etkenler ve odaklar içinde olursa olsun, hangi nedenlerle bir iktidar mücadelesi yürütülürse yürütülsün, bu durum birilerinin demokrasiyi savunup savunmaması sorunu değildir. Aksine bu durum Türkiye'de demokrasi olmadığının kanıtıdır. 

Dünkü darbe girişimi öncesi de bir askeri vesayet rejimi vardı. Dolayısıyla gerçekleşen şu anda hakim olan askeri kliğe karşı başka bir askeri kliğin darbe yapma girişimidir. Zaten bu nedenle şimdiye kadar ordunun darbe yapmasını isteyen çevreler bu defa askeri vesayeti kabul etmiş Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almışlardır.

Demokrasi Güçlerinin Bir Tarafın Yanında Alması Söz Konusu Değildir

Türkiye'de ne sivil bir iktidar vardır; ne de demokrasi güçlerinin darbecilere karşı bir demokrasi mücadelesi vardır. Ortada demokrasi ve Kürt düşmanı mevcut siyasi sistemi kimin yöneteceği kavgası bulunmaktadır. Bu açıdan bu çatışmada demokrasi güçlerinin bir tarafın yanında yer alması söz konusu değildir.

ANF

Editör: Wan Haber