Van'da, 7 Haziran 2012 yılında yapılan KCK operasyonları kapsamında haklarında soruşturma başlatılan Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 sanık, bugün ilk kez Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Kerim Küçük'ün başkanlık ettiği davanın ilk duruşmasında verilen öğle arasının ardından 700 sayfalık iddianamenin özet şeklindeki son iki sayfası ve esaslı kısımlarının okunmasıyla devam etti. 


Ardından ilk olarak savunma yapmak için kalkan Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya, "İddianame ve belgeler bizi aşağılayıcı bir şekilde hazırlanmış. Bize yapılan soruşturma siyasi iktidarın talimatıyla yapıldı. İddianamenin diline bakıldığında Başbakanın grup toplantısındaki konuşması gibi. Yargının siyasi baskı altında olduğu bir ortamda savunma yapmayacağım. İddianamede düşmanca bir dil kullanılmış" dedi.


Sırayla savunma için kalkan sanıklar, iddianamenin hukuka aykırı olduğunu belirterek savunma yapmayacaklarını ifade etti.


Sanıklardan sonra söz alan bazı avukatların da iddianame ile ilgili görüşlerini belirtmelerinin ardından duruşmaya yarın saat 09.30’da devam edilmek üzere ara verildi.

Editör: Wan Haber