Van'da duruşmaları 4 gün boyunca devam eden KCK davasında dün tahliye olan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.
Konvoy eşliğinde Van'dan alınarak Özalp'e getirilen Durmaz, Barış Parkı önünde bekleyen vatandaşların sloganları ve tezahüratlarıyla belediye binası önüne geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Durmaz, tek suçunun halka hizmet olduğunu belirterek, "Tahliye olmama rağmen benim kalbim ve gönlümün yarısı F tipi zindanında kaldı. Bekir Kaya ve diğer seçilmiş arkadaşlarım ne yazık ki halen F tipi zindanındalar. 8 ayı önce bizleri alarak zindana attılar. Bizleri sindirmeye, korkutmaya çalıştılar. Bizler asla bu haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz seçilmişler, geldiğimiz günden beri halkımıza hizmet etmekten başka bir şey yapmadık. Bu halk 17 bin faili meçhul cinayete kurban verdi. Binlerce insanımız işkence tezgahlarından geçirilerek sakat bırakıldı. İnsanlarımız toplu mezarlara gömüldü. Yaklaşık 5 milyon insanımız göç ettirildi. Genç kızlarımız gelinlik giymeden toprağa verildi, çoğunun mezar taşı bile yok. Bizler bu geçmiş tarihin kirli maskesini indirmek için mücadele veriyoruz. Bizler kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bizler geçmişte olduğu gibi sizlere hizmet etmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Ardından konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, tutuklanan belediye başkanlarının tek suçlarının halka hizmet etmek olduğunu belirtti. Başkanlarının hırsızlık yapmadığını, yolsuzluk yapmadığını anlatan Üçer, "Suçları sadece Kürt olmaktır. Biz direnmesek, eğer özgürlüğümüze ve inançlarımıza sahip çıkmasak düşman her zaman düşmanlığını gösterecektir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, belediye meclis salonunda vatandaşların tebrikleri kabul edildi.

Editör: Wan Haber