PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonun ardından "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanan ve 29 Mart 2013 tarihinde tahliye olan Van Belediye Başkanı Kaya, bazı ilçe belediye başkanları ile BDP'li yöneticilerin yargılandığı davanın beşinci duruşması, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hiçbir sanığın katılmadığı duruşmada sanıkları dört avukat savundu. Mahkemede söz alan sanık avukatlarından Murat Timur, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını bir sonraki celsede bildireceklerini açıklayarak, "Müvekkillerimizin birçoğu belediye başkanıdır. Dolayısıyla yurt dışında birçok ülkede kredi anlaşmaları için gitmeleri gerekmektedir. Bu nedenle tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağını kapsayan adli kontrol yönteminin kaldırılmasını talep ederiz" dedi.
 

Diğer avukatlar da esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma ve tanıklarını bir sonraki celsede hazır edeceklerini kaydederek sanıklar üzerindeki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.
 

Talepleri dinleyen mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.
Dava ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Wan Haber