Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 13 KCK şüphelisinin yargılanacağı duruşma için M Tipi Kapalı Cezaevi'nin spor salonu hazırlandı.
Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda; aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış ve 10'u tutuklanmıştı. Yapılan soruşturma sonrası KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle 'Örgüt üyeliği' suçundan Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Davanın ilk duruşması yarın adliye binası olarak kullanılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılacak. Ancak, duruşma salonunun yetersiz olduğunu gerekçe gösteren mahkemenin talebini kabul eden Van Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkumların spor yaptıkları salonu duruşma salonuna çevirdi. 2 hafta boyunca yapılan hazırlıklarda boyanan ve yerleri döşenen duruşma salonuna ses sistemi kuruldu.
Duruşma salonunda her türlü detay düşünülürken, salonun ortasına yerleştirilen 200 sandalye ve masa beyaz örtülerle kaplandı. Yaklaşık 100 avukatın müdahil olması beklenen duruşmayı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, yurt dışı ve yurt içinden sivil toplum örgütleri ve sanıkların yakınları takip edecek.
(ŞAK-MSA-AŞ-Y)

21.01.2013 16:23:20 TSI

Editör: Wan Haber