Soruşturmanın derinleştirilmesi, tape kayıtları, ortam dinlemeleri ve dijital verilerin yeniden incelenmesine yönelik talepleri reddeden mahkeme, davayı 21 Eylül tarihine erteledi.

Diyarbakır'da 2009 yılında KCK yapılan operasyonlarının ardından aralarında HDP milletvekilleri, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle'nin de bulunduğu 187 Kürt siyasetçinin yargılandığı ve 13 Haziran günü Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi' görülen davanın 62'inci duruşmasının ara kararı çıktı. Mahkemenin yazdığı 17 sayfalık ara kararda, tape kayıtları, ortam dinlemeleri ve dijital verilerin yeni atanacak bilirkişi tarafından incelenmesine yönelik talepler reddedildi. 

Avukatların kovuşturmanın derinleştirilmesine yönelik birçok talebini reddeden mahkeme, buna gerekçe olarak da “yargılamaya yenilik katmayacağı”nı gösterdi. Mahkeme, tape ve ortam dinlemelerinin Kürtçe’den Türkçe’ye tekrar çevrilmesine yönelik talepleri de reddetti. 

Davayı 21 Eylül 2016 tarihine erteleyen mahkeme, tutuksuz yargılanan ancak başka bir davada tutuklu olan Kürt siyasetçilerin Eylül ayında görülecek duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.

HABER : DİHA

FOTO: İMC

Editör: Wan Haber