Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bilimtey Bilim Kulübü tarafından Yüksek Mühendis Öğretim Görevlisi Gökşin Akyıldız'ın sunumlarıyla "Linux Eğitim Semineri" düzenlendi.
KBÜ'de Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere KBÜ akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Yüksek Mühendis Öğretim Görevlisi Gökşin Akyıldız, Linux Eğitim Semineri'nde; ilk olarak F/LOSS nedir, tarihçesi, günlük yaşamda nerede kullanılır, nasıl para kazanabilirim, nasıl katkıda bulunabilirim başlıkları hakkında ve bilgisayar, donanım, yazılım programlama arasındaki ilişkiyi anlatarak katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Daha sonra Yüksek Mühendis Öğretim Görevlisi Gökşin Akyıldız, "Günümüzde bilgisayar üreticileri dikey büyüme için, sadece birbirine uyumlu donanım ürünleri üretiyor yani yazıcıyı aldıysanız bilgisayar ve diğer materyalleri de aynı markanın ürünü olmak zorunda oluyor. Özgür kullanım haklarınız elinizden alınmış oluyor. Bugün bilim o kadar ilerledi ki, elektronik aletler cebinize girebilecek kadar küçüldü ve işlevi daha da artmış durumdadır. Birçok işi tek bir elektronik aletten yapabiliyor, işlerinizi tek bir tuşla evde otururken bile halledebiliyorsunuz. Bu yüzden program, yazılım yazmak önemli hale geliyor. Fakat bir işi tam olarak biliyorum demeniz için, o iş ile en az 10 yıl uğraşmış, yapmış olmanız gerektiğini düşünüyorum. Çoğu şirketinde çalışma şartları bu şekilde olup, iş alımlarında nerede ne kadar çalıştığınıza, hangi projeleri yaptığınıza ve kaynağına bakmak ister. Sizlerde benim yaptığım işi yapabilir, kendinizi bu alanda geliştirebilir çoğu konuda kendinize ve çevrenizdekilere bu şekilde katkı sağlayabilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil, ben ilk elektrikli aletlere ilgimi ışıklı radyonun içini açarak merakımı giderdim ve bu bende diğer elektrikli aletlere olan ilgimi daha da arttırdı bu şekilde bilgisayarlara ve yazılımlara yöneldim. Benim şuan yaptığım iş, gerekli olan alt yapıyı sağlayarak kullanıcıların sorunsuz şekilde işlerini yapmasıdır. Çalışırken de benim için önemli olan, bana, ekibime ne kadar değer kattığınızdır. Bir işi yaparken ben duygusuyla değil, biz duygusuyla hareket etmeniz gerektiğini, tek başına bir ürün vermediğinizi ve yanınızdakileri unutmamalısınız" dedi.
Son olarak Yüksek Mühendis Öğretim Görevlisi Gökşin Akyıldız, "Bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, paylaşmayı bilmelisiniz. Çünkü bir şeyi en baştan yapmak oldukça zordur" diyerek sunumunu bitirdi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
(ET-ET-Y)

21.12.2012 11:27:27 TSI

Editör: Wan Haber