Karabük Üniversitesi (KBÜ) idari personellerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulması ile birimlerin talepleri doğrultusunda düzenlenen Hizmet İçi Eğitimleri tüm idari personelin katılımı ile ikincisi yapıldı.
KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayram "İletişim ve Motivasyon" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Hizmet İçi Eğitim seminerinde Toplam Kalite Yönetimi kapsamında, insanların yaptıkları işlerine daha fazla motive etmenin önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayram, "Çalışanların işlerine daha istekli bir şekilde gelmeleri ve işlerini zevk alarak yapmaları verimli çalışmanın en büyük koşuludur. Başarı bir sonuç değil, bir tercihtir siz ne kadar isterseniz o kadar başarıda sizinle gelir" dedi.
Bayram sunumunda, motivasyon nedir, motivasyonun amacı, motivasyonun türleri, motivasyonun teorileri ve amaçlarından bahsederek, etkin ve açık iletişim sisteminde, takdir etme, yükselme olanakları, iş güvencesi, adil ücret, kararlara katılım, sorumluluk verme, kişiliğe saygı, iş yerindeki uyum, eğitim olanakları, kendini gösterme ve yeteneklerini kullanabilme, konut ve ulaşım olanakları etkilerinden ve kişide yarattığı motivasyonun önemine değinerek, hayattan kısa kesitler sundu. Bayram, "Güdülerin ve duyguların insan davranışlarını belirleyen temel süreçler arasında yer aldığı ve bireylerin başarılı olmalarında ya da işlerini daha iyi yapmalarında güdülerin belirleyici olduğu unutulmamalıdır" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

26.01.2013 17:49:34 TSI

Editör: Wan Haber