Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Hazırlık Sınıfları için düzenlenen ve her perşembe yapılacak olan Oryantasyon Programı başladı.
KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, akademik personel ve çok sayıda hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oryantasyon programında açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, "Bugün burada toplanmamızın amacı yeni bir döneme girecek olan sizlerle bir araya gelerek daha verimli bir öğretim yılını nasıl geçirebiliriz onları konuşmak üzere toplandık. İkinci dönem üç buçuk dört ay sürecek olan eğitim sürecinde hayli yoğun bir tempo içerisinde olacağız. Materyaller üzerine daha çok materyaller ekleyerek kendimizi geliştirmek için çaba sarf edeceğiz. Biliyorsunuz ki İngilizce çabuk unutulan bir dil olmakta ve devamlılık arz etmektedir. Bunun için ara vermeden ve azimle çalışmalarınıza devam etmelisiniz" dedi.
2012-2013 yılı içerisinde Karabük Üniversitesi'ni 236 bin kişinin tercih ettiğini belirten Rektör Uysal, "Türkiye'de 6 bin öğrenciye hazırlık sınıfı okutan tek üniversiteyiz. Kurulduğumuz günden bu güne kadar hazırlık sınıflarında en başarılı olduğumuz yıl bu yıldır. Bundan dolayı değerli öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür eder ve başarılarının devamını dilerim.
İnternete girip baktığınız zaman dünyadaki bilgi birikimi her 5 yılda bir değişmektedir. Özellikle sağlık alanında ki bilgi birikimleri 3 yılda bir değişiyor. Peki bu değişimi kim yapıyor yabancılar. Eğer sizde bu konuda söz sahibi olmak istiyorsanız İngilizceyi iyi öğrenmelisiniz. Burada devreye lifelong learning yani hayat boyu öğrenme giriyor. Bu demek oluyor ki dünyaya entegre olmak, akranlarınızdan daha hızlı olmanız için sürekli öğrenmeye açık olmanız ve İngilizceyi iyi bilmeniz gerekir. İngilizcesi iyi olan birinin mezun olduktan sonra iş bulma garantisini ben veriyorum.
Hem sizin hem üniversitemizin hem de ülkemizin geleceği sizlerin başarısına bağlıdır. Bu ülke bu üniversite sizlerden çok şey bekliyor. Sizler bu beklentileri boşa çıkartmayın. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.
Hazırlık sınıfları için gerçekleştirilen Oryantasyon Programı Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın öğrencilerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi.
(ET-ET-Y)

14.02.2013 12:30:02 TSI

Editör: Wan Haber