Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Geleceğini Şimdi Yönet" semineri yapıldı.
KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Koordinatörü Sait Çetin ve Experian Türkiye Sorumlusu Fatih Bozdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminere öğrenciler ve akademik personel yoğun ilgi gösterdi.
'Geleceğini Şimdi Yönet' adlı seminerinde 'Bizler sadece geleceğin liderleri değil bugünün de ortaklarıyız' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Koordinatörü Sait Çetin, seminerde, derneğin vizyonu, misyonu, yaptığı çalışmalar, projeler ve derneğin çalışma alanları hakkında katılımcılara bilgiler vererek, ''Projemiz Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat ve Experian Türkiye ortaklığında yürütülmektedir. Proje 10 ilde yürütülmektedir ve ilk yıl gençlere yönelik çalışmalar yapılırken ikinci yıl KOBİ'lere yönelik çalışmalar yapılacaktır" dedi.
Dünyada ve Türkiye'de kredi ve kredi kartı kullanımının hızlı bir şekilde yaygınlaştığını anlatan Experian Türkiye Sorumlusu Fatih Bozdoğan ise Experian kurumu hakkında, dünyadaki ve Türkiye'deki kredi kartı kullanım istatistikleri, kredi türleri ve gençler için kredi seçenekleri, nakit kanallarının neler olduğu, kredilendirme sisteminin yapısı, KKB risk raporu ve risk merkezinin ne olduğu, risk raporlarının içeriği, neden risk raporlarına ihtiyaç duyulduğu, kredibilite nedir ve hangi kriterlere göre kredi verilir, bankaların doğru müşteri seçimini nasıl yaptığı ve kredi uygunluk modelleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
(YE-OA-Y)

19.02.2013 19:35:03 TSI

Editör: Wan Haber