Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Türkiye'de ve dünyada yaşanan trafik terörüne çare bulmak için Türkiye'de ilk kez Ulaştırma Mühendisliğini kuracaklarını söyledi.
Rektör Uysal, KBÜ'de İnşaat Mühendisliği'nde bir program olarak Ulaştırma Mühendisliği'ni açtıklarını ve 20132014 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacaklarını belirtti.
Bu bölümdeki öğrencilerin bütün karayollarının, metroların, tren yollarının yapımını üstleneceğini anlatan Uysal, şöyle konuştu: "Ülkemizde ve dünyada bir trafik terörü var. İnşallah üniversitemizden mezun olacak olan öğrencilerimiz hem iş bulmakta zorluk çekmeyecekler hem de ülkemizin kanayan yarasına merhem olmuş olacaklardır. İlk öğrencileri biz alacağız inşallah artık bilim dalları o kadar çok genişledi ki, yol yapmak, yolların bilimsel dallara göre yapılması bunların sinyalizasyonu trafik kurallarının belirlenmesi, insan davranışlarının incelenmesi bunlar artık bilim haline geldi. Bunların hepsini bir araya getirerek inşallah bu trafik terörüne çözüm bulunmuş olacaktır. Trafik terörü nereden kaynaklanıyor? Yolun yapımından mı, üzerindeki taşıtlardan mı, sinyalizasyondan mı yoksa sürücü hatalarından mı kaynaklanıyor. Bunları araştıran bir kurum yok. Bizde Karabük Üniversitesi olarak hem teknik hem de kurum olarak çözüm bulmak için bölüm önerilerimiz var"
Türkiye'nin ilk Tasarım Mühendisliği'nin, Tıp Mühendisliği'nin burada olduğunu, açılma olarak ilk değil ama öğrenci verecek eğitime başlayacak olan ilk Ulaştırma Mühendisliği'nin de burada olduğunu anlatan Uysal, şunları söyledi: "YÖK'e gönderdiğimiz Çelik Yapı Mühendisliği de var. Bunlarda kabul edildiği zaman ülkenin ihtiyacını çözmeye yönelik eğitim yapıyoruz. Bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklar üniversiteyi bitirdikleri zaman 'Ne olacak bizim halimiz?' demeyecek. Elindeki belgeler ve kazanmış oldukları deneyim tercih edilen öğrenciler olsun diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu nedenle Türkiye'de en fazla İngilizce hazırlık sınıfı okutan üniversite Karabük Üniversitesi'dir. 6 binin üzerinde öğrenci, İngilizce hazırlık sınıfı okuyor. Bölümlerimizin büyük bir kısmında yüzde 100 İngilizce eğitimi yapıyoruz. Dünyada geçerli bir dili teknolojiyi kullanamıyorsan tercih edilen biri olamıyorsun. Bu nedenle Karabük Üniversitesi'nin ve Karabük şehrinin rekabet edebilmesi için böyle bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."
(YE-ET-HO-Y)

05.12.2012 14:01:23 TSI

Editör: Wan Haber