AK Parti dün Ankara'da düzenlenen mitingin ardından, bugün Kazlıçeşme Meydanı'nda "Milliİradeye Saygı Mitingi"nin ikincisini düzenliyor. Mitinge hem İstanbul'dan hem de il dışından birmilyona yakın vatandaş katılıyor.

1 MİLYON KİŞİ KAZLIÇEŞME'Yİ DOLDURDU

AK Parti'nin "Milli İradeye Saygı" mitinginin ikincisi Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılıyor. Erdoğan, dün Ankara Sincan'da büyük bir kalabalığa seslenmişti. Bugün ise İstanbul'da, Ankara'dakinden daha büyük bir kalabalığın karşısında konuşuyor. Kanal 24'ün bildirdiği son dakika bilgisine görealandaki insan sayısı 1 milyonu geçti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

AK Parti'nin Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlediği "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde geniş güvenlikönlemleri alındı. Miting alana giriş üç ana kapıdan sağlanırken, mitinge gelen vatandaşlararanarak içeri alındı.

Üç ana kapıdan girişler başlarken, kapılarda kurulan x-ray cihazlarından geçen vatandaşlardidik didik arandı. Vatandaşlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için gruplarhalinde alana gelirken, içeriye şemsiye, çakı gibi tehlike oluşturabilecek materyallerin girişineizin verilmedi. Mitingin saat 17.30'da Başbakan Erdoğan'ın alana gelmesiyle başladı.

Meydana girenlerin bir bölümü, ellerindeki bayraklarla beklerken bazıları da davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Ayrıca alana partililer tarafından pankart ve parti bayrakları asma çalışmaları da devam etti.

Pankartlardaki "Davamız göklerde dalgalanan bir sancak, biz Allah'ın huzurunda eğiliriz ancak", "Dik dur eğilme" gibi yazılar dikkati çekti.

Alanda girişlerin yapıldığı bölgenin hemen yakınında "kayıp noktası" kurulurken, vatandaşlara kumanya ikram edildi, AK Parti bayrağı ve şapkalar dağıtıldı.

Bu arada İstanbul'un Üsküdar ve Kadıköy gibi farklı bölgelerinden de canlı bağlantılarla Kazlıçeşme'ye bağlanıldı. Bağlantılarla vatandaşların görüşleri miting alanına aktarıldı.

"BAŞBAKANIMIZI KİMSEYE YEDİRTMEYECEĞİZ"

Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak "Milli İradeye Saygı Mitingi" için yüzlerce AK Partili vapurlarla Üsküdar'dan yola çıktı. Kazlıçeşme Meydanı'na giden partililerin coşku içerisinde oldukları görüldü.

AK Parti'nin bugün Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda saat 17.30'da yapacağı "Milli İradeye Saygı Mitingi"ne katılmak isteyen yüzlerce vatandaş, Üsküdar İskelesi'nde bir araya geldi. İskeleye gelen bazı AK Partililerin taşıdığı dövizlerde "Duruşun asaletinden, gücün rabbinden, desteğin milletten, yanındayız Tayyip Erdoğan" diye dövizler açtıkları görüldü. Daha sonra yüzlerce vatandaş vapurlara binerek Kazlıçeşme Meydanı'na doğru hareket etti. Öte yansan coşku içerisinde oldukları gözlenen partililer, "Tayyip Erdoğan" diye sloganlar da attı.

Vapurdaki vatandaşlar, "Biz buraya Sayın Başbakanımıza destek olmaya geldik . Başbakanımıza yapılan bunca yapılan haksızlığa karşı direnmeye geldik, sonuna kadar başbakanımızın arkasındayız. Her ne olursa olsun onu kimseye yedirtmeyeceğiz. Sonuna kadar onun arkasındayız" dedi.Öte yandan Vapurlara binen AK Partililere yiyecek ve içecek desteğinin de verildiği görüldü.

 

"miting_90.jpg"

Editör: Wan Haber