Birçok tiyatro sevdalısı ile oluşturulan ve 13. yılını kutlayan Tiyatro Baytekin, yeni oyunu "Kazım Bir Travesti Hikayesi" ile sahnelere kaldığı yerden devam ediyor.
Dramatik bir kurguda hazırlanan ve yaklaşık 3 ay süren çalışmaların ardından oyunun yazarı ve yönetmeni Erol Namdar, bu oyunuyla komediden dramaya adım attıklarını söyledi. Selçuk'lu tiyatro gönüllülerinin yer aldığı oyunda davetli olarak dizilerden tanınmış simalardan Özden Özgürdal, İnci Ültay gibi konuk oyuncuların da sahne alacağı belirtildi. Oyun, 02 Şubat 2013 akşamı tiyatro salonunda seyircisiyle buluşacak. Oyunda ayrıca Filiz Öztan-Duygu Hastan-Sidar Beyaz-İsmail Erdurmaz-Sevban Bellik-Serhat Sert-Barış Adsız-Kıymet Ay oyuncu olarak görev alacak. Gökhan Çetinçelik önderliğinde dans grubunun da sahne alacağı oyunda yönetmen yardımcılığı görevini de Okyanus Kocaömerler ile Meryem Ersoy yapacak.
Kısa zaman sonra uzun süredir çabaladıkları projeleri de açıklayacaklarını belirten genç yönetmen Erol Namdar, amaçlarının Selçuk'ta ki gece hayatını canlandırmak olduğunu, sanatı sokağa yaymak ve bir sanat kulübü kurup ilçede yaşayan ve yetenekleri üst seviyede olan gençleri aralarına almak istediğini söyledi. Namdar, ayrıca sanatın her alanında yapacakları çalışmalarla Selçuk'a ayrı bir hava katmayı düşündüklerini kaydetti.
Bu genç yeteneklere Selçuklu esnaflardan ve eğitim camiasında da destek geldi. "Kazım Bir Travesti Hikayesi" adlı oyuna Selçuklu esnafların ve eğitim kurumları ile derneklerden destek aldıklarını belirten Namdar, bu anlamda oyuna destek veren Semiz Ticaret, Derya Kuaför, Çizgi Giyim, Selçuk Fotoğraf Stüdyosu, Ercan Stüdyo, EKS Dijital, Rumeli Göçmenleri Derneği, Anadolu Teknik Lisesi ile Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
"Kazım Bir Travesti Hikayesi"nin 2 Şubat 2013 Cumartesi akşamı saat 20:00 de Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu'nda sahne alacağını hatırlatan Namdar, tüm sanat severleri bu müzikli komedi oyuna davet etti.
(NÖS)-

17.01.2013 14:41:43 TSI

Editör: Wan Haber