Ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Bedih Yoluk) vefatının 9. yıl dönümünde, mezarı başında dualarla anıldı.
Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğine, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye birim amirleri, çalışanları, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ve arkadaşları ile aile dostları katıldı. Okunan duaların ardından Belediye Başkanı Fakıbaba ve beraberindekiler, ünlü gazelhan Bedih Yoluk'un kabrine karanfil bıraktı.
9 yıl önce katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden "Gazellerin Piri" Kazancı Bedih'in Şanlıurfa için çok önemli şahsiyet olduğunu kaydeden Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa'nın tanıtımına ve musikisine katkıda bulunmuş olan Kazancı Bedih'i, ölümünün 9. yılında bir kez daha rahmetle anıyoruz. Şanlıurfa Belediyesi olarak kentimizin tarihine ve kültürüne katkıda bulunmuş ancak yaşamını yitirmiş isimleri ölümünün ardından anmayı kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Ünlü gazelhan Kazancı Bedih'in yaşamımıza kazandırdığı eserleri ve yaşamını genç nesillerimize aktarabilmek amacıyla bir anma gecesi tertipliyoruz" dedi.
Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ise, anma etkinliğinden ötürü Şanlıurfa Belediyesi'ne minnettarlık duyduğunu ifade etti. Yoluk, babası Kazancı Bedih'i ölümünün 9. yılında rahmetle andıklarını söyledi
(MUD-OK-Y)

18.01.2013 13:13:05 TSI

Editör: Wan Haber