Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, makamında ağırladığı Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev'i 473. Mesir Festivali'ne davet etti.
Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Dandybayev'e müsteşar Ahmat Suyubayev ve Makine Mühendisleri Odası Manisa Şubesi Başkanı Hakkı Bayraktar da eşlik etti. Manisa'da iki günlük program çerçevesinde bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini, ilk ziyareti de Başkan Ergün'e yapmak istediklerini belirten Dandybayev, kendilerini ağırladıkları için Başkan Ergün'e teşekkür etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika ziyaretlerinde bulunacaklarını söyleyen Dandybayev, "Bugün geldiğimiz Manisa'da sizlerle tanışmak istedik. Bizleri kabul etme nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Manisa ziyaretlerinde Dandybayev'e eşlik edeceklerini söyleyen Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hakkı Bayraktar da Kazakistan ve Manisa arasındaki ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Sayın Arslan Dandybayev Manisa'yı tanımak istediler. Bu kapsamda ilk ziyaretimizi sizlere yapmaktayız. Gerek Manisa-Kazakistan, gerekse Kazakistan-Türkiye arasındaki ilişkilere bir nebze olsun katkı payı sunabilirsek, iki köklü kültür arasındaki işbirliğinin artmasında fayda sağlarsak bu kentimiz için büyük bir avantaj ve mutluluk olur."

"MANİSA TÜRKİ CUMHURİYETLERİNİ AĞIRLAYACAK"
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev'e bu yıl 473.'sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mesir Festivali hakkında bilgi verdi. Bu yıl Türki Cumhuriyeti temsilcilerini Manisa'da ağırlayacak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Başkan Ergün, "Öncelikle bizleri ziyaret etmiş olmanızdan şeref duyduk. Manisamız'a hoşgeldiniz diyorum. Bu yıl Kazakistan da dahil olmak üzere Türki Cumhuriyetleri'ni kentimizde ağırlayacağız. Kazakistan da ülkesinin folklor guruplarıyla, sanatçılarıyla Manisa'da etkinliklerimize zenginlik katacaklardır. Mesir Komitesi bununla ilgili toplantılarına devam ediyor. Bu sene inşallah festivalimiz daha zengin, daha coşkulu bir şekilde kutlanacaktır. Ben de şimdiden sizleri festivalimize davet etmek istiyorum. Manisa'da bulunursanız bizleri mutlu edersiniz" diye konuştu.
Dandybayev de, Başkan Ergün'ün daveti üzerine festivale katılmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

BAŞKONSOLOSA MESİR ÇAYI İKRAMI
Başkan Ergün, Dandybayev'e Mesir Çayı ikramında bulunarak, içerisinde Mesir ürünlerinin yer aldığı hediyeler takdim etti. Manisa'ya özgü ürünleri Dandybayev'e anlatan Başkan Ergün, "Bilindiği üzere Mesir Festivalimiz'in geçmişi Mesir Macunu'ndan gelmektedir. Daha yakından tanımanız ve tatmanız için Mesir Macunu'ndan yapılan lokum ve çaydan oluşan hediyelerimizi sizlere takdim etmek isterim" dedi. Dandybayev de Başkan Ergün'e Kazakistan'ın başkenti Astana'nın modern yapılarının yer aldığı takvim, Kazakistan kültürüne ait anahtarlık ve kalem anahtarlık takdim etti. Ayrıca Kazakistan'ın doğal güzelliklerinin yer aldığı tanıtım kitapçığı hediye ederek, içerisinde yer alanlar hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün teşekkürlerini sunarak, "İnşallah bu kalemle güzel şeylere imza atarız" dedi.
(AY-ERG-Y)

07.02.2013 13:13:38 TSI

Editör: Wan Haber