Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev'i makamında ağırladı.
Manisa ve Kazakistan arasında işbirliği sağlanması için ziyaretlerinde bulunduklarını ifade eden Başkonsolos Dandybayev Manisalı işadamlarını Kazakistan'a yatırım yapmaya davet etti. Başkonsolosu Dandybayev'in Vali Daşöz'ü ziyaretine Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Müsteşarı Almat Suyubayev ve Makine Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı Hakkı Bayraktar da katıldı.
Ziyarette konuşan Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev, "Dün Belediye Başkanımızı, Organize Sanayideki bazı fabrika ve işletmeleri ziyaret ettik. Dün sizi de ziyaret etmek istedik ama programınızın çok dolu olmasından dolayı rahatsız etmek istemedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Manisa Mesir Festivaline de katılmayı arzu ediyoruz ve festivale birkaç grup getirmeyi düşünüyoruz. Kazakistan'ın Güney Kazakistan bölgesinde Kazak-Türk ortak organize sanayisini açtık ve Türkiye'den buraya yatırım yapan şirketler var. Türkiye ile kardeşlik bağları kurmak istiyoruz. Manisa ile kardeş şehir ilişkisi kurmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Makina Mühendisler Odası Başkanı Hakkı Bayraktar da konuşmasında, "Arslan beyle tanıştıktan sonra bir Manisalı olarak Manisa'nın sanayisi, gelenek, görenek, kültürü ile Kazakistan'la nasıl bir bağ kurabiliriz düşüncesi ile bu iki günlük programı yaptık. Son derece keyifli, anlamlı ve önemli iki gün oldu. Sayın Valimiz Manisa'ya yeni geldi ama sanki hep Manisa'da imiş gibi çalışıyorlar. Manisa'nın geleceğine çok büyük katkısı olan bir valimiz. Manisa'ya Kazakistan'dan bir kardeş şehir bulalım. Turizme büyük önem veriyorsunuz. Manisa'nın sadece çevresinde değil, yurt dışında da tanınması için çok gayret sarf ediyorsunuz. Bu da bizim için bir fırsat olur diye düşünüyorum" dedi.
Vali Halil İbrahim Daşöz de ziyaretten duyduğu mutluluğu belirterek, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin ülkemizin en gözde organize sanayilerinden biri olduğunu belirterek, işbirliğinin önemine değindi.
Vali Daşöz, "Kardeşlik konusunda Manisa ile şehir kardeşliği olabilir. Kültürel olarak da sizlere yakın bir il. Hem de gerçekten dinamik bir il. Birçok değerlendirilecek ilgi alanı olabilir. Bizler de bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız. Burada üniversitemizin 37 bin öğrencisi var. Sizin oradan bir üniversite ile işbirliği ilişkileri kurulabilir" diye konuştu.
Vali Daşöz, Kazakistan'ın bu yıl 473'ncü kez kutlanacak Manisa Mesir Festivaline katılmasından büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.
Vali Halil İbrahim Daşöz ziyarette konuk Başkonsolos Arslan Dandybayev'e içinde Manisa Bezi, mesir macunu, zeytinyağı ve üzüm gibi Manisa'ya özgü ürünlerin bulunduğu sepet ile 'Gönül Yolcuları' kitabı hediye etti. Konuk Başkonsolos Arslan Dandybayev de Vali Daşöz'e Kırgızistan'ı tanıtan ve Türkler tarafından inşa edilen yapıların fotoğraflarının da yer aldığı takvim, broşürler, kalem ve anahtarlık hediye etti.
(AY-ERG-Y)

07.02.2013 14:38:44 TSI

Editör: Wan Haber