Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev, Müsteşar Almat Suyubayev ve Spil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde çeşitli firmalar ile görüşmeler yapan Dandybayev, programı çerçevesinde Manisa TSO'yu ziyaret ederek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun ile bir araya geldi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini Kazakistan'a yatırım yapmaya davet eden Başkonsolos Dandybayev, "Manisa büyüyen ve gelişen sanayisi ile dikkat çeken bir şehir. Bu yüzden de sanayi bölgesinde temaslarda bulunmak istedik. Bazı firmalar ile görüşmeler yapacağız, bu görüşmeler çerçevesinde de iki ülke arasındaki ticari ilişiklerin arttırılmasını amaçlıyoruz. Manisalı yatırımcılar için Kazakistan'ın avantajlı bir konumu bulunuyor. Yatırımcılar için çeşitli teşviklerimiz bulunuyor. Manisalı işadamlarını ülkemizde görmek isteriz" diye konuştu.
Kazakistan'ın çok değerli ve her geçen gün uluslar arası alanda gücünü ve etkinliğini arttıran kardeş bir ülke olduğunu belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, "Dost ve kardeş ülke Kazakistan Cumhuriyeti'nin değerli diplomatik temsilcileri İstanbul Başkonsolos'u Sayın Arslan Dandybayev vemüsteşar Sayın Almat Suyubayev'i odamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Hakkı Bayraktar'a da bu ziyarete vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Kazakistan bizim için çok değerli ve her geçen gün uluslar arası alanda gücünü ve etkinliğini artıran kardeş ülkemizdir. 2009 Ekim ayında Kzakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması ile de ilişkilerimiz yeni boyuta taşınmıştır. Özellikle son zamanlarda Asya'da güven artırıcı önlemler teşkilatının dönem başkanlığını yürütmüşler, Türkiye ve Avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı dönem başkanlığını üstlenmişler, geçtiğimiz yıl da İslam konferansı örgütü dışişleri bakanları toplantısına ev sahipliği yapmışlardır. Kazakistan'ın uluslar arası alanda görünürlüğünün, etkisinin artması bizim için Türkiye'nin etkinliğinin artmasına eşdeğerdir. O bakımdan Türkiye'nin Kazakistan ile ilişkileri son derece özeldir. Son derece derindir. Hali hazırda, üst birliğimiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde ekonomi konularında bir çok ortak proje yürütüyor olsak da umuyoruz ki, ticaretimizi de istediğimiz yerlere taşıyacağız. Bu noktada da ülkelerimiz arasında geçtiğimiz yıl imzalanan yeni sinerji-ortak ekonomi programına yönelik eylem planının ticaret, sanayi, ulaştırma, bilim, inovasyon, yeni teknolojiler, tarım, enerji, madencilik, bankacılık ve mali sektörler gibi ana başlıkları altındaki işbirlikleri için oldukça önemli olduğunu düşünüyor, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak her konuda işbirliğine açık olduğumuz belirtmek istiyorum" dedi.
(AY-ERG-Y)

07.02.2013 13:05:27 TSI

Editör: Wan Haber