Datça'da 1 yaşındaki Zeynep'in 26 saat sonra sağ kurtulduğu kazada ölen anne ve babasının cesetleri otopsi için morga getirildi.
Datça-Marmaris karayolu Balıkaşıran mevkisinde meydana gelen kazada dün öğlen saat 13.00'den sonra kendilerinden haber alınamayan Datça Hava Nike Füze Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane (31) ve eşi Mehtap Birdane (27), 70 metrelik uçurumda ölü olarak bulunmuştu. Çiftin 1 yaşındaki kızları Elif Zeynep ise, 26 saat sonra hurdaya dönen 48 R 6336 plakalı aracın 100 metre uzağında çalıların arasında ağlar vaziyette sağ kurtulmuştu. Olay yerinde yapılan ilk muayenesinin ardından bir komutanın ceketine sarılan Zeynep, Marmaris Devlet Hastanesi'nde gözetim altına alınmıştı.
70 metrelik uçuruma yuvarlanarak can veren Ahmet Murat Birdane ve eşi Mehtap Birdane'nin cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından AKUT ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla saatler süren çalışma sonucu karayoluna çıkarıldı. Çiftin cesetleri daha sonda otopsi için Datça Devlet Hastanesi morguna getirildi.
Kaza sonrası bölgede incelemelerde bulunan Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, alınamayan Datça Hava Nike Füze Komutanlığı'nda görev yapan Üstçavuş Ahmet Murat Birdane'nin dün memleketi Kırıkkale'ye gitmek üzere görev yerinden ayrıldığını ve akrabalarının uzun süre haber alamaması üzerine kazanın ortaya çıktığını söyledi. Datça ve Marmaris'teki mobese kayıtlarından aracın Marmaris'ten çıkış yapmadığının tespit edildiği ve bunun üzerine arama yapıldığını ifade eden Üncü, bebeğin yaklaşık 26 saat sonra yaralı olarak bulunmasını mucize olarak nitelendirdi.
Kazayı duyarak kazanın meydana geldiği bölgeye ve morga gelen Murat Birdane'nin görev yapan arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Birdane çiftin cesetlerinin otopsinin ardından Datça Belediye Morguna kaldırılacağı ve buradan ailelerine teslim edilecekleri öğrenildi. Cenazelerin Murat Birdane'nin memleketi olan Ankara'da toprağa verilebileceği belirtildi.
(MB-İK)

24.12.2012 21:13:22 TSI

Editör: Wan Haber