Artvin'in Yusufeli ilçesinde şakalaştığı meslektaşının tabancasından çıkan kurşun ile yaşamını yitiren polis memuru Mehmet Pekdura, memleketi Aydın'ın İncirliova ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 3 yaşındaki çocuğu ile birlikte cenaze törenine katılan polis memurunun eşi Raziye Eda Pekdura'nın feryatları yürekleri dağladı.
Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Yusufeli İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memurları Mehmet Pekdura (26) ile Yasin Başoğlu, silahla şakalaşmaya başlamasının ardından Yasin Başoğlu'nun elindeki tabancanın ateş alması sonucu Pekdura vuruldu.
Dün gece memleketi İncirliova'ya getirilen Mehmet Pekdura'nın Türk Bayrağına sarılı cenazesi, öğle namazından önce İncirliova Çarşı Camisine getirildi. Cenaze Namazına İncirliova İlçe Kaymakamı Adem Ünal, çok sayıda polis ve vatandaşların yanı sıra yaşamını yitiren polis memuru Pekdura'nın eşi Raziye Eda Pekdura 3 yaşındaki çocukları Bora ile birlikte katıldı.
FERYADLARI YÜREKLERİ DAĞLADI
Cenaze namazı sonrası omuzlara alınan polis memuru Pekdura'nın naşı cenaze aracına kadar omuzlarda taşınırken, gözü yaşlı eş Raziye Eda Pekdura, 'Ben sana nasıl kara topraklara vereyim, ben sana kıyamam, ben evladımızla o evlere nasıl gireyim" şeklindeki feryatları yürekleri sızlattı. Acılı eşe, yakınları ve bayan polis memurları sakinleştirirken, minik Bora hiçbir şeyden habersiz akrabalarının kucağında babasının cenaze törenini izledi.
Mehmet Pekdura'nın naşı İncirliova Belediye Mezarlığında toprağa verilirken, kaza kurşunuyla arkadışının ölümüne neden polis memuru Yasin Başoğlu'nun tutuklanarak cezaevien gönderildiği öğrenildi.
(SK-İK)

26.12.2012 13:44:07 TSI

Editör: Wan Haber