Antalya'da dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 70'li yılların ünlü ses ve sinema sanatçısı Nilgün Atılgan, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye sanat camiasından hiç katılım olmaması ve yalnızca Selami Şahin'in çelenk göndermesi dikkat çekti.
Antalya'da dün geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden 70'li yılların ünlü ses ve sinema sanatçısı Nilgün Atılgan için Üsküdar Selimiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, sanatçının oğulları Mehmet Can Tabakçı, Emircan Tabakçı, kardeşi Şahin Atılgan, akrabaları, sevenleri ve arkadaşları katıldı. Sanat camiasından kimsenin katılmadığı cenaze törenine, yalnızca Selami Şahin'in çelenk göndermesi dikkat çekti. Nilgün Atılgan'ın oğulları Emircan ve Mehmet Can, cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul etti. Komşuları ise Atılgan'ın tabutu başında gözyaşı döktü. Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Nilgün Atılgan'ın cenazesi Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Nilgün Atılgan'ın kardeşi Şahin Atılgan, ünlü sinema sanatçısının hava değişikliği için Antalya'ya dayısının yanına gittiğini ifade ederek, "Gece sigara almaya çıkıyor. Caddede hızlı bir taksi gelip vuruyor. Orada rahmetli oluyor" şeklinde konuştu. Atılgan'ın yakın arkadaşı olan Nesrin Akaşkın ise kendisiyle en son bir süre önce telefonda görüştüğünü belirterek "Sonra Antalya'ya gitmiş. Dönüşünde haberleşeceğimizi söyledik. Ondan sonrada konuşamadık. Bana sadece 'Seni 10 dakikada olsa görmem, seninle vedalaşmam lazım' dedi. Hep içinde öyle bir şey vardı" şeklinde konuştu.
Güneş Öztansever ise Atılgan'ın son dönemde hayatını yazmak istediğini ve anlaşılamamaktan yakındığını söyledi.
(HÖ-ÇK-Y)

14.12.2012 14:43:06 TSI

Editör: Wan Haber