Antalya'nın Alanya ilçesinde önüne çıkan motosiklete çarpmamak için otomobili ile kaza yaparak ağır yaralanan kadın doktor, hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre kaza, Cumhuriyet Mahallesi çevre yolu üzerindeki Metro Kavşağı'nda meydana geldi. 07 NY 953 plakalı otomobili ile Gazipaşa yönünden Alanya şehir merkezine seyir halinde olan Hilal Balcı (35), önüne aniden çıkan bir motosiklete çarpmamak için manevra yaptı. Kontrolden çıkan otomobil, orta refüje çıkarak takla attı. Yol ortasında yan dönerek durabilen otomobilden vatandaşlar ve polis tarafından çıkarılan Balcı, ambulansla kaldırıldığı Özel Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Hilal Balcı'nın tedavi altına alındığı hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yaptığı öğrenilirken, meslektaşları durumu kritik olan doktorun Ankara'da bulunan Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmesini kararlaştırdı. Sevk için 112 Acil Servis Hava Ambulansı Komuta Merkezi'nden ambulans istendi. Konya'dan havalanan helikopter kısa sürede Cikcilli beldesinde bulunan helikopter pistine inerken, Balcı da ambulansla piste getirildi. Burada hava ambulansına alınan Hilal Balcı, Ankara'ya sevk edildi.
Hilal Balcı'nın doktor eşi Ercan Balcı, "Eşim otomobili ile seyir halindeyken bir motosiklet aniden önüne geçmiş, ona çarpmamak içinse direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapmış. Birçok görgü tanığı var. Emniyet yetkililerinden bu kazaya neden olan motosikletlinin bir an önce yakalanmasını istiyorum" dedi.
(AB-GS-Y)

15.12.2012 15:22:43 TSI

Editör: Wan Haber