Efsanevi Kaz Dağları'nda ağır kış şartlarından dolayı köylere kadar inerek insanlara ve zeytin ağaçlarına zarar veren domuzlar için sürek avı başlatıldı.
Kaz Dağları'nın önemli bir bölümünü içine alan Balıkesir'in Edremit ilçesinde kulüp çatısı altında bir araya gelen avcılar, domuz sürek avlarına bir yenisini daha ekledi. Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü yönetimi tarafından organize edilen sürek avına 50'nin üzerinde profesyonel ve amatör avcı katıldı. Sabahın ilk ışıklarında kulüp binasında bir araya gelen avcılar, önce av mevkilerini tayin edip planlama yaptı. Konvoy oluşturan avcılar, Kaz Dağları'nın av serbestliği olan bölgelerinde keşif yaptıktan sonra gruplar oluşturdu. Av pususu için heyecanla bekleyen avcılara kısa bir konuşma yapan Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, "Öncelikle kendi can güvenliğinizi alın. Avlanılabilir şartlarda olan domuzlardan başka hiçbir canlıya ateş etmeyin. Doğaya zarar vermeyin. Avcılık kurallarını ihlal etmeyin. Amacımız spor yapmak. Bu güzel doğada zararlı olan domuzları azaltmaya çalışalım ve doğal dengeyi koruyalım" diye konuştu.
Fasılalarla 3 etapta gerçekleştirilen domuz sürek avında 17 yaban domuzu vuruldu. Öğle yemeklerini bir dağ çeşmesinin başında yiyen 50 avcı, bölgede mıntıka temizliği yaptıktan sonra avlarının izini sürmeye devam etti.
(SŞ-MŞ)

03.02.2013 17:46:24 TSI

Editör: Wan Haber