Kayseri'nin bir bütün olarak en geniş açıyla izlendiği, en güzel görüntülerin elde edildiği noktalardan biri de Erkilet.
Kocasinan Belediyesi yetkilileri Kayseri'de yolunu Erkiletin üstüne düşürüp Kayseri'nin bu güzel noktadan muhteşem görüntüsünü izleyen çok sayıda tutkun olduğunu vurguladı.
Kocasinan belediyesi yetkilileri, bu günlerde karla kaplı Erkilet'in dillere destan güzelliğini herkesin doyasıya yaşayabilmesi amacıyla yollarını yaz-kış sürekli açık tutmak amacıyla yoğun gayret sarf ettiklerini kaydetti.
Erkilette ikinci atölyeleri olduğu için kar yağmaya başladığında Erkilet'in arka bölgelerine ulaşımın sağlanması için karla mücadele ekiplerinin ilk olarak tepe mahallelerde çalışmaya başladığının altını çizen yetkililer güneşin de ilk ışıklarını Erkilet'e düşürerek gayretlerine destek sağladığını tepede dahi yolları sürekli açık tuttuklarını kaydetti.
Kayseri'yi tepeden bütün bir ova olarak görmek isteyen tutkunların kar yağışı ve sonrasında yolların sürekli açık olmasından memnun olduğunu da ifade eden yetkililer, gece saatlerinde yollarda oluşabilecek buzlanmalar için de tuzlama yaptıklarını ifade etti.
(AÖ-Y)

08.01.2013 16:34:36 TSI

Editör: Wan Haber