Kayserispor'un taraftar grubu Kapalı Kale Ailesi, Fenerbahçe maçında çıkan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.
Düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe maçı öncesi çıkan olaylara yönelik açıklamalarda bulunan Kapalı Kale Ailesi Basın Sözcüsü Tevfik Kartal, "Maç günü taraftarlarımız Sivas caddesinde toplanmış ve şehrimizin sokaklarında büyük bir coşkuyla yürüyüş yapmıştır. Bu yürüyüşün tek amacı şehrimizin takımına sahip çıkmaya Cumhuriyet Meydanı'ndan stada hareket eden grup olaysız bir şekilde dağılmıştır" diye konuştu.
Fenerbahçe takımının konakladığı otel önünde bulunan otobüse taraftarlarının zarar vermediğini söyleyen Kartal, "Olayları ne Kapalı Kale Grubu ile ne de Trabzonspor Kulübü ve taraftarlarıyla uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yoktur. Eğer ki her taşlanan otobüs için birileri sorumlu tutulacaksa merak ediyoruz Göztepe ile oynanan Türkiye Kupası maçı öncesinde Fenerbahçe'nin otobüsünün taşlanmasını kime yıkmaya düşündü, bu olayı kime yakıştırdı yanlı İstanbul medyası" şeklinde konuştu.
Maç öncesi Kayserisporlu taraftarların da yaralandığını dile getiren Kartal, "Stadyum çevresinde kendisini Fenerbahçe taraftarı olarak tanımlayan kişilerin münferitçe maç saatini bekleyen 6 kişilik Kayserispor taraftarına saldırması sonucu çıkan olayda yaralanan Kayserispor taraftarlarının hakkında tek kelam edilmemiştir. Bıçaklama olayının failleri şu anda Kahramanmaraş'ta ellerini kollarını sallayarak gezmekteler" ifadelerini kullandı.
Olayla ilişkisi olmayan bir arkadaşlarının tutuklandığını ve cezaevine gönderildiğini iddia eden Kartal, "Maç günü şehir meydanında çıkan olaylarda olayın alelacele bastırılmaya çalışılması sonucunda o an orada bulunmayan olayla alakası olmayan bir arkadaşımız gözaltına alınmış 'denetimli serbestlik' imtiyazı elinden alınarak cezaevine yollanmıştır" açıklamasında bulundu.
Kartal, "Kayseri şehri ve Kayserispor camiası kulübüyle yönetimiyle ve taraftarıyla bir olmalı, bütünleşmeli ve birbirine sahip çıkmalıdır. Kayserispor yönetiminin gerçek taraftarı kazanmasını, ona sahip çıkmasını istiyor ve bekliyoruz. İnanıyoruz ki mahkemeler adalet için kurulmuştur. Hakkımızı son damlasına kadar arayacağız. Kelepçelerin tribünde, anahtarının adalette olduğunu vurguluyoruz" ifadelerine yer verdi.
(MFT-AÖ-RFK-S)

13.01.2013 15:40:29 TSI

Editör: Wan Haber