Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Antalya'da ikinci yarı hazırlıklarına başladı.
Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Susesi Otel Spor Tesisleri'nde ilk antrenmanını yapan sarı-kırmızılı futbolcuların bir hayli neşeli oldukları gözlendi. Teknik direktör Robert Prosinecki yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Isınma hareketlerinin ardından Prosinecki, futbolcularını bir araya toplayarak çalışma hakkında bilgiler verdi. Daha sonra futbolcular 5'erli gruplar halinde yine koşu yaptı. Hafif sakatlığı bulunan Kujovic takımdan ayrı koştu.Kampa 23 futbolcu ile başlayan Kayserispor'da takımdan ayrılması planlanan Berkay ve Murat Bildirici'nin Kayseri'de kaldığı bildirildi.Başarılı forvet oyuncusu Bobo'nun ise eşinin doğumu nedeniyle Kayseri'de kaldığı, Kayserispor'un Ajax'tan yeni transferi 20 yaşındaki Bilal Arıca'nın Pazartesi günü kampa katılacağı öğrenildi. Kayserispor'un hazırlıklar kapsamında 8 Ocak'ta Kasımpaşa, 12 Ocak'ta Gaziantepspor ile hazırlık maçları yapacağı kaydedildi.
Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Prosinecki, ligde ilk yarıyı istedikleri yerde bitiremediklerini belirterek, bu durumdan futbolcularında memenun olmadığını dile getirdi.İkinci yarı hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Prosinecki, "Çok ciddi çalışıyoruz. O düşünce ile buraya geldik. İkinci yarıya hazır olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İlk yarıda alamadığımız puanları ve yapamadığımız işleri ikinci yarı yapacağız. Bu takım yukarıları hak ediyor. İkinci yarı alabileceğimiz maksimim puanları alacağız" dedi.
Transfer çalışmaları olduğunu ifade eden Prosinecki, "Takviye konusunda çalışmalar var. Oyuncu getirmek için, oyuncu getirmek istemiyoruz. Ama katkı sağlayacak, fark oluşturacak, bizi alıp bir yerlere götürebilecek oyuncu getirmek istiyoruz. Ve onun çalışmasını yapıyoruz. Kısa sürede fark yaratacak oyuncuyu getireceğiz" diye konuştu.
Umut ile yollarını ayırdıklarını hatırlatan Prosinecki, "Berkay ve Murat'da bizimle olmayacak. İlerleyen dönemlerde birkaç arkadaş daha aramızdan ayrılabilir. Burada olan oyuncuların kalitesi de yeterlidir. Bu takımın kalitesine ve yapabileceklerine inanıyorum. İkinci yarı fark yaratan bir Kayserispor olacak. Kayseri'yi ligde en iyi yere getireceğiz" şeklinde konuştu.
(İA-SK-RFK-S)

04.01.2013 14:28:38 TSI

Editör: Wan Haber