Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri'nin Denizi olarak ün yapan Yamula Barajı'nın Kayseridergi tarafından kapak konusu yapılarak okuyucularına sunulduğunu söyledi.
Başkan Bekir Yıldız, Ankara'da yaşayan Kayserililerin kurduğu Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği KAYSERİDER'in yayın organı Kayseridergi'nin Yamula Barajı'nı kapak konusu yaptığını belirterek," Yamula Barajı'na ilgi her geçen gün artarak devam ediyor" dedi.
Aydın Haskebabçı'nın başkanlığını yaptığı Kayserider'in yayın organı Kayseridergi, Başkan Bekir Yıldız'la Yamula Barajı hakkında yaptığı röportajı kapakta Kayseri'ye Deniz Geldi 'Akdeniz, Karadeniz, Marmara... Kayseri'nin Denizi Yamula' başlığıyla okuyucularına duyurdu. Derginin kapağında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e gerçekleştirilen Köşk ziyaretin resmi de yer alıyor.
Kayseri'den uzakta olmanın acısını hafifleten en etkili ilaç, Kayseri'den gelen iyi haberlerdir gurbetteki her hemşerimiz için... cümleleriyle başlayan röportajda "Şehrimizin her geçen gün gelişmesi, genişlemesi, cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, kraliçeler, başbakanlar, bakanlar, yabancı devlet adamları, Kayserispor, Erciyesspor derken... Her gün ekranlarda şehrimizdeki örnek ve güzel çalışmaları görerek keyif alıyoruz, özlemimizi dindiriyoruz. Son yıllarda da Kayseri'ye deniz geldiğinden bahsediliyor. Kayseri'ye uçakla gidenler uçağın altındaki uzunca bir denizi görünce hakikaten keyifleniyor, gurur duyuyor. Evet Kayseri'ye resmen deniz gelmiş işte..." şeklinde duygusal ifadeler yer alıyor.
Ankara'da düzenlenen Kadim Kent Kayseri etkinliğinde Kocasinan Belediyesi'nin standı, 'Kayseri'nin Denizi'ne Hoşgeldiniz' diye muazzam bir deniz resmiyle gelenleri karşılıyor, Kayseri'deki deniz manzaralarını ve deniz kültürünü anlatıyordu. Fotomontaj mıydı acaba resimler? Yokkk değildi. Yahu Ankara'daki başka illerden olan komşularımız iyiden iyiye şaşırdı, hani biraz da kıskanmadılar değil. Tabii iyice keyiflenmiştik. Biz de durmadık, bu güzelliği araştırıp şehrimize ve ülkemize kazandıran Kocasinan Belediyesi'nin ve Yamula Barajı'nı yaptıran Kayseri Elektrik Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yıldız'la sizin için Kayseri'nin Denizi'ni görüştük" şeklinde devam ediyor.
Röportajda Başkan Bekir Yıldız, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve biz Yamula Barajı'nın hayata geçirilmesi konusunda çok kritik süreçlerden birlikte geçtik. Ankara'ya aynı gün içinde 2 kez gidip geldiğimiz oldu. Ama bu 4'lü hiç yılmadı, azimle Yamula Barajı'nı Kayseri'ye ve ülke ekonomisine kazandırmak için gerçekten çok çalıştı" diyor gözlerini o günlere salarak.
Başkan Bekir Yıldız, 65 kilometre uzunluğunda 82 milyon metrekare yüzeyi ve 3,5 milyar metreküp su hacmine sahip Kayseri'nin Denizi'nde su altı ve su üstü her türlü sporun yapılabildiğini, teknelerle boğaz gezintisine benzer etkinliklerinin, arkadaş oturmalarının, kına gecelerinin, balık ve köfte muhabbetlerinin artık denizde ve deniz kıyısında yapıldığını, deniz kenarında düğün yapmanın Kayseri için özel bir anı olduğunu, yoğun rağbet gördüğünü söylüyor.
Başkan Bekir Yıldız,"Biz işin ticaretinden ziyade, barajın Kayseri'ye katacaklarını, katkısını düşünerek barajı yaptık. Elektrik üretimi devam ediyor. Kayseri'nin, Organize Sanayisi hariç, yarısının tükettiği kadar enerji üretiyoruz ve ulusal sisteme veriyoruz. Baraj bazı yerlerde 5 km, bazen de 500 metre genişliğe sahip. Bu su kütlesi coğrafyayı da etkiledi..."
Kayseri'de, bir taraftan Erciyes bir taraftan Kızılırmak sınırımız oldu. Kültür balıkçılığı ve su sporları için de son derece uygun bir ortam var. Biz Sahil Yolu yapımına başladık. Bu sahil yolu 35 km kadar sürüp gidecek, bütün sahili dolaşacak. Herhangi bir yerden, Ankara Yolu'ndan başlayıp bu sahile inilebilir. Deniz kenarında cepler, tesisler, dinlenme, otopark yerleri, mesire alanları falan olacak. Hafta sonlarında veya tatil günlerinde çok büyük ilgi var...
Yamula Barajı Kayseri için çok renkli bir dünya oluşturdu. 82 milyon m2 yüzeyi, 3,5 milyar m3'lük su kütlesi ve yaklaşık 70 km'lik sahiliyle Yamula Barajı'nın fotoğraflarını görenler "Evet Kayseri'de gerçekten bir deniz var" diyor. Kayseri'nin Yamula Barajı vasıtasıyla bir denizi oldu. Sualtı ve su üstü her türlü sporun yapılabildiği, Erciyes'te kış sporları yapılırken, aynı gün Kayseri'nin Denizi'nde de su sporlarını yapabilmenin imkân ve nimetlerinden herkesin faydalanmasını istiyoruz" diye hedeflerini açıklıyor Başkan Bekir Yıldız.
(AÖ-Y)

07.02.2013 16:35:56 TSI

Editör: Wan Haber