KAYSERİ - Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyesi işadamları Filipinlere çıkarma yaptı.

Mayıs ayında GESİAD organizasyonuyla Kayseri'de gerçekleştirilen ve Filipinler Büyükelçisi Marilyn Aliara'nın konuşma yaptığı ülke tanıtım toplantısında ülkede ki ticaret ve yatırım imkanları hakkında bilgi edinen Kayserili işadamları Filipinler'e iş heyeti düzenledi. GESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Ezinç'in öncülüğünde ki işadamları ziyarette Filipinli işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Gezinin ilk gününde BCDA'da Filipinler'deki yatırım ve ticaret olanakları hakkında GESİAD üyesi işadamlarına bilgi verildi. Ardından Filipinler Sanayi ve Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinden sonra San Juan Valisi Gia Gomez başkanlığında 30 işadamıyla görüşme gerçekleştirdi. Türkiye-Filipinler Ticaret Odasının organize ettiği akşam yemeğinin ardından 50 işadamıyla iş görüşmesi gerçekleştirildi.

İkinci gün ise, yine iş görüşmelerinin devam ettiği gezide işadamları Bataan bölgesinde Serbest Bölge Müdürlüğü, Türkiye-Filipinler Ticaret Odası ve GESİAD arasında iş birliği anlaşması imzalandı ve yaklaşık 50 işadamıyla iş görüşmesi gerçekleştirdi. Akşam Quezon City Valisi Başkanlığında 10 işadamıyla yine ikili iş görüşmeleri yapma imkânı buldular. Yapılan bu İş görüşmelerinde firmalar sıcak satış yapıp önümüzdeki dönemde de yapılacak yatırım ve ticaretin başlangıcını gerçekleştirmiş oldular.

İş gezisinin verimli geçtiğini ve üye işadamlarının Filipinler'de gerek Türk İşadamları gerekse Filipinli işadamlarıyla yatırım konusunda anlaşmalara vardıklarını dile getiren Ezinç, "Öncelikle Filipinler'de bulunmaktan dolayı çok memnun olduk, Filipinler ülkemize çok uzak olmasına karşın ticaret yapmak komşu ülkelere ticaret yapmak kadar kolay çünkü navlun fiyatları çok düşük. Bizler 10 işadamıyla Filipinler'de öncü bir birlik olarak bulunduk arkası muhakkak gelecektir." dedi.

Ezinç, GESİAD olarak üç ana hedeflerinin, üyelerin yurt dışına açılımını gerçekleştirmek, firmaların kurumsallaşmasını sağlamak ve ortaklık kültürünü artırmak olduğunun altını çizerek, "Burada 200'e yakın firma ile iş görüşmesi yapıldı ve ortaklıklar kuruldu. Bu iş gezileri üyelerin yurt dışına açılımı ve ortaklık kültürü adına önemli adımlardır. Bundan dolayı üyelerimizin bu gezilere katılımı önemlidir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Editör: Wan Haber