Zorlu Enerji Grubu ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), çocukları enerjinin hareketli ve eğlenceli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkaran, Türkiye'nin ilk enerji konulu dramasını hazırladı. Zorlu Enerji Grubu'nun elektrik üretimi gerçekleştirdiği Kayseri'de, 18-22 Şubat tarihleri arasında ilkokullarda çocuklarla buluşacak olan oyun, ücretsiz olarak sahnelenecek.
Zorlu Enerji Grubu, "Enerjimiz Çocuklar İçin" projesi kapsamında TOÇEV ile Türkiye'nin ilk enerji konulu dramasını tasarladı. Oyun, 18-22 Şubat tarihleri arasında Kayseri'de 2000'i aşkın çocuğu, enerjinin ilginç dünyasıyla buluşturacak.
Proje ile, 2010 yılından bugüne kadar 75 bin çocuğa ulaştıklarını belirten Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, 2013 yılının sonuna kadar bu rakamı 120 binin üzerine taşımayı hedeflediklerini belirtti. TOÇEV ile işbirliklerinin, bu projeye değer kattığını belirten Erverdi, ''Enerji kaynaklarını bizlerden sonra çocuklarımız kullanacak, yönetecek ve koruyacak. Geliştirdiğimiz projelerle çocuklarımızda küçük yaşlardan itibaren kaynakların ve çevrenin korunmasına yönelik bilincin oluşturulmasına katkıda bulunmaya çalışıyor, onları enerji kaynaklarımızın gündelik hayatımızdaki önemi hakkında düşündürmek istiyoruz. Bu amaçla, Kayserili çocuklarımızla da buluşmaktan mutluluk duyuyoruz'' dedi.
TOÇEV Genel Müdürü Bade Takazoğlu da ülkemizin geleceği için enerjinin önemini vurgulayarak, "Doğru enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji tasarrufunun önemi hakkındaki daha çok bilgilendirme çalışması yürütmemiz gerekiyor. 'Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi'nin çocuklarımızı bilinçlendirmek adına büyük önem taşıdığına inanıyorum. İnteraktif kurgulanan bu oyun ile çocuklarımızın ilgilerini enerji dünyasına çekerek, bilinçlenmelerine katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Çocuklarımızın aracılığı ile ailelerine ve arkadaşlarına da ulaşabileceğiz'' diye konuştu.
15 BİN ÇOCUK, ENERJİYİ TİYATRO İZLEYEREK ÖĞRENECEK-
Deneyimli tiyatrocu Hakan Bilgin tarafından kurgulanan drama, çevre ve iletişim uzmanları ile pedagogların danışmanlığı ile hazırlandı. Genç tiyatrocular Melda Tuzluca ve Ali Çakır tarafından canlandırılan Mavi ve Yeşil karakterleri, çocuklara enerji kaynaklarını, fosil yakıtların dünyamızın geleceği için önemini, temiz enerji kaynaklarıyla elektrik üretimi ile enerjinin tasarruflu kullanımını anlatıyor. Oyunun interaktif kurgusu sayesinde, çocuklar istedikleri soruları sorarak, oyuna dahil olabiliyor. Drama ile enerjinin eğlenceli dünyasında yolculuğa çıkan çocuklar, eğlenirlerken öğreniyorlar.
Oyunun Mavi ve Yeşil'i Melda Tuzluca ve Ali Çakır, çocuklarla yaratılan interaktif ortamın kendilerini de oldukça heyecanlandırdığını belirtiyorlar. Tuzluca ve Çakır, ''Çocukların konuya merakını ve öğrenme isteğini gözlerinden görebiliyoruz. Oyunun eğlenceli kurgusu çocukların enerjiyi daha iyi öğrenmelerini sağlıyor. Sordukları sorular, yaptıkları yorumlarla çocuklar konuya büyük bir ilgi ve sorumlulukla yaklaşıyor. Oyunu izledikten sonra daha önce enerjiyi ne kadar boşa harcadıklarını fark ediyor, enerji kaynaklarının önemini daha iyi anladıklarını belirterek bundan sonra daha bilinçli hareket etmek konusunda söz veriyorlar'' dediler.
İlk olarak 16 Ekim 2012 tarihinde Rize İkizdere'de sahnelenen oyun, bugüne kadar Erzurum, Erzincan, İstanbul, Gaziantep, Osmaniye, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 9 bin 307 çocukla buluştu. Zorlu Enerji Grubu, Nisan ayına kadar devam edecek oyunla, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen okullarda 15 binin üzerinde 5., 6., ve 7'nci sınıf öğrencisine ulaşmayı hedefliyor. Tiyatro oyunu, Kayseri'nin ardından Ankara, Eskişehir, Yalova, Bursa ve Denizli'de sahnelenecek.
(ZB-Y)

19.02.2013 13:09:22 TSI

Editör: Wan Haber