Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) verilerine göre 2012 yılı aralık ayı ihracat rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.6 oranında artarak 146.6 milyon dolar olarak gerçekleştiği, 2012 yılı ihracat rakamlarının ise bir önceki yıla oranla yüzde 5 oranında artarak 1 milyar 599 milyon dolar olarak gerçekleştiği bildirildi.
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Boydak, "Öncelikle ihracatçılarımızı 2012 yılında gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Burada Odamız kayıtlarına girmeyen ihracatlar da var. Ancak sağlıklı veriler olmadığı için biz onları dikkate almıyoruz. İhracat rakamlarında bir önceki yıla göre yüzde 5'lik bir artış söz konusu. İnşallah bu rakamı daha da yukarılara taşıyacağız. İlk etapta koyduğumuz 2 milyar dolarlık hedefi firmalarımızın gerçekleştirme kabiliyetine sahip olduklarını biliyorum" dedi.
2012 yılı ihracatında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelik-sac-iletken-maden, tekstil ve elektrikli ev aletleri olduğunu, HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş, ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını söyledi.
Boydak, tüm olumsuz şartlara rağmen Kayserili sanayicileri ihracatta göstermiş oldukları gayretlerden dolayı kutladı. Boydak, "Daha 78 yıl önce 200250 milyon dolarlık bir ihracattan bahseden bir Kayseri bugün nerede ise ihracatını 89 katına çıkarmıştır. Ben bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Kayserimizde katma değeri çok yükselen bir ihracat trendi var. Bunu da çok önemsiyoruz" diye konuştu.
(AÖ-Y)

31.01.2013 15:24:25 TSI

Editör: Wan Haber