Hong Kong Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, seçimlere herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi.
Listelerin en ufak noktasına dahi dokunmadıklarını ifade eden KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, "Listelere dokunulmadan, isteyen arkadaşlarımıza odalar birliğinden çıktığı şekliyle verilmektedir. Bu konuda odamız en ufak bir eklenti dahi yapmamıştır. Geçtiğimiz günlerde de, odalar ve borsalar birliği başkanımız sayın Hisarcıklıoğlu bunu birkaç kez vurgulamıştır. Bu resimlerde nace-kod sistemi uygulanacağından dolayı oda seçim listeleri Maliye Bakanlığı'ndan gelen veriler doğrultusunda kendi nace-kodlarımızla liste haline getirilecek ilgili alanların Yönetim Kurulu Başkanlarına geçtiğimiz pazartesi teslim edilmiştir" diye konuştu.
Adıyaman kod sisteminin Ticaret Borsası'nda da olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin 365 odasına imza karşılığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu'nun talimatıyla imza karşılığı ilgililer tarafından teslim edilmiştir. Bu listelere hiç kimsenin ne dahili ne de müdahalesi vardır" şeklinde konuştu.
(DDB-AÖ-Y)

16.01.2013 12:17:30 TSI

Editör: Wan Haber