Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Suat Özsoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
KSMMMO Suat Özsoy yayınladığı mesajında, 212 sayılı yasanın basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü olduğunu ve 1961 yılından bu yana 10 Ocak'ın Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirtti.
Gazetecilerin, haber alma ihtiyacını karşılamak için zor çalışma şartlarında mesleklerini icra ettiklerini söyleyen Özsoy, gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlanması gerektiğini belirtti.
Basın mensubunun toplumun haber alma ihtiyacını karşılarken objektif olması gerektiğini ifade eden Özsoy, "Toplumu bilgilendirirken değer yargılarını unutmamalı ve hiçbir zümrenin, gücün temsilcisi olmamalı. Basın mensuplarımızın çalışma şartları, sosyo ekonomik hakları düzeltilmezse orada maalesef bu değerlerden ve ifade özgürlüğünden söz edilemez" diye konuştu.
İfade özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasinin gelişemediğini dile getiren Özsoy, "Demokrasinin gelişebilmesi açısından gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi temennisiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sevgi, saygı ve selamlarımı yolluyorum" şeklinde konuştu.
(MFT-AÖ-Y)

10.01.2013 13:15:26 TSI

Editör: Wan Haber