Kayseri Şeker Fabrikası, "Güvenilir Gıda" standardında verilen FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni düzenlenen törenle TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz'ün elinden aldı.
Kayseri Şeker Fabrikasında düzenlenen törene, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz ve çok sayıda şeker fabrikası çalışanı katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, "TSE olarak elbette birçok belge hazırlıyoruz ama gönlümüz arzu etmesine rağmen çok azının belge törenine iştirak edebiliyoruz. Tahmin edeceğiniz üzere yaşadığımız bu bürokrasideki genel yoğunluk ve diğer işlerin olması nedeniyle her belge törenine katılmamız mümkün olmuyor. Ancak hem Kayseri hem de Kayseri Şeker olunca bunun bizim gönlümüzde özel bir yeri var. Bunun için burada bulunmak istedik. Bu kuruluş uzun yıllardır kalite konusunda meselenin farkına vararak, bu işleri kendi bünyesine adapte ederek disiplinle çalışmışlardır. Elbette her kuruluşun zaman zaman keşke olmasa diyebileceğimiz dönemleri vardır. Birkaç sene önce buradaki sıkıntılı bir süreçten hele o sürecin arkasından bu cesareti göstererek böyle bir çalışmaya kendisini adamış kendinden emin bu bir öz güvenin sonucudur ki ben bu açıdan yöneticileri ve çalışanları kutluyorum" diye konuştu.
Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, "Elbette bu belgenin alınmasında iki fabrikamızdaki personelinde çok emek ve katkısı var. Kayseri Şeker Fabrikası iyi yönde ilerlemeye devam ediyor. Gıda güvenliğinde zirveye yaklaştık. Helal gıda ile alakalı çalışmalarımızı da başlattık. Bunun yanında sosyal sorumluluk çalışmalarımızda devam etmekte. Şu ana kadar bu belgeyi almaya gösterdiğimiz gayretin daha fazlasını göstereceğiz. Bu belgenin alınmasının belli sonuçları var. Kalite Yönetim Şefliğimiz, Kalite Yönetim Müdürlüğüne dönüştürdük. Artık bu işleri müdürlük seviyesinde yürüteceğiz" şeklinde konuştu.
İş elbisesi konusunda da eksiklerinin bulunduğunu ifade eden Akay, "Bu iş elbiselerini de en kısa zamanda düzelteceğiz. Çevre düzenleme çalışmalarımızı yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Fabrikamız çiçek gibi olacak. Bizimle ticari ilişkiye giren kurumlar buraya gelerek birimlerimizi geziyorlar. İşletmeler şeker depomuzdan etkileniyorlar. Biz burada artık bütün fabrikayı gönül rahatlığı ile gezdirmek istiyoruz. Kredi derecelendirme çalışması yapıldı. Verilen bu notun bize ticarette farklı dönüşleri oldu. Türkiye'de büyük bir gıda firmasıyla sözleşme gerçekleştirdik. İnşallah gelen bu firmamın ardından birçok firma bu kapıdan içeri girecek. Tabiri caizse ilk defa yeni yeni şeker satıyoruz diyebiliyoruz artık. Bu artık büyük firmalarla muhatap olacağımızı gösterir. Bundan sonra daha dikkatli olup görevlerimizi daha gayretli yerine getireceğiz. Bütün çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bu belge ile dünyada kabul görmüş en güvenilir gıda üreticileri listesine girerek birçok dev markanın tedarikçisi olma yolunda da önemli bir adım atan Kayseri Şeker Fabrikası ayrıca, Kayseri'de gıda güvenliğini en üst seviyeye taşıyan ilk firma olma özelliğini de yakalamış oldu.
(OD-AÖ-Y)

07.12.2012 15:36:11 TSI

Editör: Wan Haber