Son zamanlarda kurumsallaşma adına attığı önemli adımları, yükselen mali tablosu, TSE'den aldığı en üst seviye FSSC 22000 Güvenilir Gıda Sertifikası ve TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından verilen Tcr (BBB )'lık yüksek kredi notu ile birçok dev firmanın adeta yakın takibe aldığı Kayseri Şeker Fabrikası, 1962 yılından beri faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük Unlu Mamuller üreticilerinden bir tanesi olan ETİ ile şeker satışı noktasında anlaşmaya vardı.
Son iki yıllık dönem içerisinde adeta yeniden inşa edilen Kayseri Şeker Fabrikası'nda, her geçen gün yeni bir çalışmanın ve başarının adı duyuluyor. Son Bilanço döneminde başarılı bir üretim dönemi geçirerek, 2011-2012 dönemini 71 milyon 608 bin TL net kârla kapatan Kayseri Şeker Fabrikası, hemen ardından başlattığı Kredi Derecelendirme çalışması ile hem kendi kendisini denetlemiş, hem de mevcut yapısını gözler önüne sererek, kredibilitesini ortaya çıkartmış oldu. Kurumsallaşma adına attığı dev adımlara bir yenisini daha ekleyen Kayseri Şeker Fabrikası bu çalışmanın ardından, yaklaşık bir yıl süren hummalı bir mücadele ile TSE FSSC 22000 Güvenilir Gıda Sertifikası'nı almaya hak kazandı. Buna ek olarak "Helal Gıda Sertifikası" için de sonuç alma aşamasında olan Kayseri Şeker Fabrikası, bu çalışmalarının meyvelerini bir anlamda toplamaya başladı. Müşteri portföyü hızla yükselen Kayseri Şeker Fabrikası'nın sektörde tercih edilebilirliğine önemli bir etken olan bu çalışmaların son halkası ise ETİ ile yapılan şeker satış anlaşması oldu.
Türkiye'nin en büyük Şekerli ve Unlu Gıda üreticilerinden bir tanesi olan ETİ ile yapılan şeker satış anlaşması ile ETİ, üretiminde kullandığı şekerlerin büyük bir kısmını artık Kayseri Şeker Fabrikası güvencesiyle temin edecek. Üretiminden sevkıyatına kadar tüm aşamaları Kayseri Şeker Fabrikası güvencesinde olacak anlaşma ile Kayseri Şeker Fabrikası son dönemde attığı kurumsallaşma adımlarının önemini adeta tescillemiş oldu.
(AÖ-Y)

10.12.2012 15:19:18 TSI

Editör: Wan Haber