Hafta sonu olağanüstü genel kurula gidecek olan Kayseri Otobüsçüler Esnafı Odası'na yeniden Başkan adayı olduğunu söyleyen Niyazi Uslu, "Esanfımızın sıkıntısını çözmek için Başbakan'a dosya verdik, Maliye Bakanı ile görüşmelerimiz oldu" dedi.
Kayseri Otobüsçüler Esnafı Odası'nın alınan mahkeme kararı sonrasında olağanüstü genel kurula gideceğini söyleyen Uslu, "Bir grup arkadaşın imzası ile mahkemenin verdiği bir karar ama temyiz aşamasında bir karar. Bakanlığın aldığı bir tasarruf neticesinde seçime gidiyoruz" diye konuştu.
" Yeniden adayım" diyen Uslu, 598 üyenin bulunduğu seçimlerde iki kişinin daha aday olduğunu bildirdi. Uslu, esnafa hizmet etmekten her zaman için zevk aldığının altını çizerek, " Sabah 6'dan gece 23'e kadar çalıştık. İnsana hizmet etmeyi felsefe bildik. Hizmetler güzel oldu" dedi.
Olağanüstü genel kurul kararının alınmasında Gesi'den mahkeme yolu ile hatlardan çekilen araçların neden olduğunu ancak açılan dava ile araçların yeniden çalışmaya başladığını hatırlatan Uslu, "Benim bilgim dışında bir mahkeme kararı çıktı. Bu karar sonrasında araçlar çekildi. Tekrar arkadaşlar mahkemeye gitti. Karar neticesinde de Büyükşehir Belediyesi Encümeninin aldığı karar sonrasında araçlar yeniden işe başladı. Arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak beni suçladı ancak bu olaylar hukuka yansıdı ve adalet çerçevesinde karar verildi" ifadesinde bulundu.
"Seçime gidenlerden hiçbiri çalışmadığımızı söylemedi" diyen Uslu, "Yaptıklarımızda aktarma saatte 4'tü bire düşürüldü. Zamlarımız Büyükşehir Belediyesi ile müzakere yapılarak zamanında alındı. Hatlarımızda büyük bir düzenleme oldu. Sıkıntılarımız var, borçlu esnaflarımız var. Bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile aşacağız. 24 saat çalışarak esnafımızın sorunlarını yetkililere ileteceğiz. KDV ve ÖTV ile ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerimiz oldu. Maliye Bakanımız ile görüştük, Başbakan'a dosya sunduk. Düzeleme olursa esnafımız daha da rahatlayacak" diye konuştu.
Niyazi Uslu, otobüsçü esnafının sıkıntılarının giderilmesi konusunda büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye de teşekkür etti.
(AÖ-Y)

03.01.2013 14:11:46 TSI

Editör: Wan Haber