Kayseri AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Engelliler Günü'nün vesile edilerek, engellilerin tüm sorunlarının gündeme alınması gerektiğini belirten Öksüzkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti İktidarımız döneminde engellilerimizi hiçbir zaman unutmadık. Anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık getirdik. Engelli vatandaşlarımız, sosyal güvenceden mahrumdu, 5378 sayılı özürlüler kanunu ve uygulamasına yönelik 15 yönetmelik çıkararak 1500 sayfalık özürlüler hukuku oluşturduk. İlk defa bakıma muhtaç tüm engellileri bakım hizmeti kapsamına aldık. Evde veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti sunulan tüm engellilerin bakım ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağladık. Umuma açık tüm mekânların yol kaldırım gibi engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini zorunlu hale getirdik. Bakıma muhtaç çocuğu olan annelere 5 yıl erken emeklilik hakkı getirdik. Engelliler için sayısı 100'e yaklaşan engelsiz yaşam merkezleri kurduk. Özel sektörde çalışan engelli işçilerin sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağladık. Engellilere ait bir evin emlak vergisinden muaf olmasını sağladık. Engellilerimizin ailelerine maaş bağladık. Evde bakılan engellinin ailesine asgari ücret uygulamasına 2006 yılında başlattık. Şimdiye kadar 284595 engelli vatandaşımızın ailesine ödeme yaptık.
Bütün bu yapılanları daha da iyiye götürerek engelli vatandaşlarımıza yaşanabilir bir dünya sağlamak hepimizin görevidir."
(SK)

03.12.2012 10:42:17 TSI

Editör: Wan Haber