PTT 1. Lig'in 18. haftasında Ankaragücü, evinde Kayseri Erciyesspor'a 3-1 mağlup oldu. Mücadelenin 90 2. dakikasında futbolcular arasında yaşanan bir gerginlik sonrasında, Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ve Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, hakem tarafından saha dışına gönderildi.
Ankaragücü-Kayseri Erciyesspor maçının 90 2. dakikasında yaşanan bir pozisyon sonrasında futbolcular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından Ankaragücü oyuncusu Gürkan ve Kayseri Erciyesspor oyuncusu Ragıp sarı kart gördü. Olaya tepki gösteren Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ile Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise maçın orta hakemi Taner Gizlenci tarafından saha dışına gönderildi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Aykan Atik, "İkinci yarının ilk maçında galibiyetle başlamak isterdik ama maalesef olmadı" dedi. Oyuncularının iyi mücadele ettiklerini belirten Atik, "Verdikleri mücadeleden dolayı alınlarında öpüyorum. Maçı 90 dakika bitmeden bırakmamak gerekiyor. 85. dakikada yediğimiz golden sonra devam etmemiz gerekirdi. Son dakikalarda olsa bile beraberliği bulabilirdik. Ama yediğimiz ikinci golden sonra oyuncularımızın motivasyonu bozuldu" diye konuştu.
Teknik direktör Mustafa Kaplan'ın son dakikalar yaşanan olayla ilgili kenardan sadece serzenişte bulunduğunu dile getiren Atik, "Hocamız, kenara alınmayı hak etmedi" dedi.
Ankaragücü takım kaptanı Mert Erdoğan, "Maçı kazanmak istiyorduk. İkinci yarının ilk maçı olduğu için 3 puanla başlamak istiyorduk" dedi. Ankaragücü'ne yeni bir yönetim geldiğini belirten Erdoğan, "Bize çok büyük destek oluyorlar. Biz de onlara galibiyet hediye etmek istiyorduk ama olmadı. İkinci yarı iki takımın da pozisyonları vardı. Onlar pozisyonları gole çevirdi ama biz gol atamadık. Üzgünüz, mağlup olduk" ifadelerini kullandı.
Genç oyuncu Umut Nayir ise maça ilişkin, "Kamp dönemini iyi geçirdik ve maça da çok iyi hazırlandık. Karşılaşmaya iki takım da iyi başladı, oyun dengede gidiyordu. Özellikle son bölümde galibiyeti hak ettik ama pozisyonları değerlendiremeyince mağlup olduk" dedi.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Yardımcı Antrenörü Cengizhan Baskın yaptığı açıklamada, "Kazandığımız için mutluyuz" dedi. Maçtan önce favori gösterildiklerini dile getiren Baskın, "Ancak maç oynanmadan, mücadele etmeden kazanılmıyor. İlk yarı mücadele etmediğimiz için zor anlar yaşadık. İkinci yarı sahada daha iyi mücadele eden taraf olduğumuz için sonucu belirledik. Ankaragücü'nü de verdiği mücadele nedeniyle tebrik ediyorum" diye konuştu.
Deneyimli oyuncu Mustafa Tuna Kaya, zor bir maç olduğunu belirterek, "Hangi takımla oynarsak oynayalım zor bir maç olacağı bilinciyle sahaya çıkıyoruz. İkinci yarı biraz daha dişimizi sıkıp kendi hüviyetimize bürününce maçı kazanmak biraz daha rahat oldu. Zorlu maçlarımızı gene olacak ama İnşallah sonunda kazanan taraf biz oluruz" dedi.
Kayseri Erciyessporlu oyuncu Göksu Türkdoğan ise şunları kaydetti:
"Ankara'ya gelirken zor bir maç olacağını biliyorduk. Çünkü Ankaragücü var olma mücadelesi veriyor, onların duruşuna saygı duyuyoruz. Ankaragücü'nün ilk golü bulması bizim beklemediğimiz bir durumdu. Sonra 3-1 galip geldik. İçeri ve dışarıda her maçı galip gelmeyi hedefliyoruz. Umarım sezon sonunda da ipi istediğimiz gibi göğüsleriz."
(SU-BÇ-S)

20.01.2013 17:32:29 TSI

Editör: Wan Haber