Kayseri Barosu tarafından Sarıkamış'ta 90 bin askerin şehit olmasının yıl dönümünde yazılı bir açıklama yayınlandı.
Kayseri Barosu Başkanlığı tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"1915 yılında 1. Dünya Savaşı'nın yaşandığı esnada Rusya Cephesinde Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin Mehmetçiğin anısının yadedildiği bu günlerde, Kayseri Barosu olarak biz de onların aziz ruhlarına saygı duyuyoruz.
Bundan 98 yıl öncesinde Osmanlı Devleti adına savaşı komuta eden kişilerin emriyle askerlerimiz Rus kuvvetleri üzerine Aralık ve Ocak aylarının soğuk günlerinde taarruz başlatzmışlardır. Çetin kış şartları altında başlatılan bu harekat sırasında 90 bin askerimiz düşmanla savaşamadan Allahu Ekber dağlarında donarak şehit olmuştur. Bu taarruz, ön hazırlıkları yapılmadan yanlış bir zamanda yapılmış bir manevra idi. Bölgeye sevkedilen askerlerimizin üzerinde ne yazlık kıyafetleri vardı, ayaklarında doğru dürüst ayakkabıları bile yoktu.
Mehmetçiğimizi Sarıkamış'ta donduran kıştan öte, onu bu ağır kış şartlarında yürüyüşe ve saldırıya zorlayan anlayış ve yanlış komuta ediliştir.
Evet biz bu gün onları yine rahmetle anıyoruz. Onların bıraktığı toprakların emanetçileri olarak sorumluluğumuzun farkında, kardeşliğin ve barışın tesis edildiği bir ülkede olmayı tercih ve temenni ediyoruz. Birbiri ile çatışan, birbirine düşmanca bakan, kin ve nefret duygularının bu topraklarda yeşermesine razı olan insanlar olmayacağımızı tük dünyaya deklare ediyoruz."
(AÖ-Y)

07.01.2013 14:49:28 TSI

Editör: Wan Haber