Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleşen "Liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri" projesinin üçüncü paneli Kaynaşlı Süperlit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yapıldı.
Panele konuşmacı olarak toplu yemek ve servis hizmetleri alanında faaliyet gösteren Coşkun Gıda yetkilisi Ercan Coşkun katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu, TOBB ve faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirme yaptı. Karslıoğlu, kurul olarak görevlerinin girişimcilik kültürünü yaymak ve geliştirmek olduğunu belirterek, bu proje ile çeşitli alanlardan başarılı rol model iş insanlarını panel ve konferanslar düzenleyerek öğrencilerle buluşturup, Liseli gençlere daha temelden girişimciliği anlatarak girişimcilik ruhunu onlara aşılayıp, kariyer planlamalarını yapmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.
Coşkun Yemek firma yetkilisi Ercan Coşkun konuşmasında öğrencilere, firmalarının 1959 yılından bu yana geldiği aşamaları anlatırken, şirketin kurumsallaşma sürecine yaptığı katkılar sonrasında kazanılan ivmenin göz ardı edilemeyeceğini ve risk almanın önemini belirtti.
Üniversite yıllarında çalışmaya başladığını ve kendi aile şirketlerindeki konumuna da basamakları birer birer çıkarak geldiğini anlatan Coşkun, gençlere ne istediklerinin bilincinde olmalarının çok önemli olduğunu ve sektördeki personel eksikliği sebebiyle yiyecek ve içecek bölümünde okumalarının büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
Coşkun, "Kimsenin size saygı göstermesini beklemeyin, saygıyı ancak yaptığınız disiplinli çalışmalar sonrasında kazandığınız başarılar ile elde edebilirsiniz" dedi.
(AY)

28.12.2012 11:48:39 TSI

Editör: Wan Haber