Elbistan Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge kapsamında Gazi Übeydullah Erbilen'e renk sensörlü dizüstü bilgisayar ile okuma cihazı aldı.
İçişleri Bakanlığı'nca vatan savunmasında gözlerini kaybeden gazilere bilgisayar ve okuma cihazı alınması yönündeki genelge çerçevesinde Elbistan'da görme engelli tek gazi olan Übeydullah Erbilen'e Elbistan kaymakamlığı tarafından renk sensörlü dizüstü bilgisayar ile okuma cihazı alındı.
Alınan bilgisayar ve cihaz Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman tarafından Übeydullah Erbilen'e teslim edildi. Kaymakam Maytalman; "Bu, devletimizin gazilerimize ve şehit yakınlarına verdiği hizmetlerden bir tanesi. Hayırlı olsun, güle güle kullan" dedi.
Aynı zaman Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi Başkanı olan Übeydullah Erbilen ise, Kaymakam Maytalman'a teşekkür etti.
Alınan bilgisayar ve cihaz, herhangi bir kitap, gazete, dergi, belge gibi yazılı metinleri tarayıp sesli olarak okuyor. Bu cihazla görme engelliler istediği kitap, gazete de ya da dergiyi sesli olarak dinleyebiliyorlar.
(OZR-Y)

21.01.2013 17:30:07 TSI

Editör: Wan Haber