Siverek Kaymakamlığı küçük yaşta sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocukların sokak ortamından uzaklaştırılması için 'Sokakta Çalışan Çocuklar Sahnede' projesini hayatta geçirdi.
Proje kapsamında sokakta çalıştıkları tespit edilen çocukların aileleriyle görüşen görevliler, bu çocuklara 4 ay boyunca tiyatro eğitimi verdi. Boş zamanlarında sokak yerine tiyatro eğitimini alan ve başarıyla kursları tamamlayan çocuklara Siverek Kaymakamlığı tarafından çeyrek altın hediye edildi.
Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda düzenlenen altın dağıtım törenine Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile kurum amirleri ile çocukların aileleri katıldı. 4 aylık tiyatro eğitimini tamamlayan çocukların tiyatro oyunu sahneleyeceğini belirten Siverek Kaymakam Hamza Erkal, şöyle konuştu:
"Bugün bu tiyatro eğitimini alan çocuklarımızın başarısını yürekten kutluyorum. Biliyorum ki hiçbir anne ve baba mecbur kalmadıkça çocuğunu sokağa gönderip çalıştırmaz. Bizlerde bu duygulara göre hareket ederek, bir nebze de olsa bu çocuklarımızı sokaktan alıp tiyatro eğitimini verdik. Birbirinden başarılı olan bu çocuklarımızı çeyrek altınla ödüllendirmek istedik. Umarım bundan sonra bu çocuklarımız eğitimlerini tamamlayarak devletine milletine faydalı kişiler olarak yetişir."
Çeyrek altınla ödüllendirilen çocuklar ise katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
(BY-Y)

24.01.2013 18:04:29 TSI

Editör: Wan Haber