Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse aracılığı ile Yeni İstanbul Gençlik ve Çocuk Tiyatrosunu ilçeye getirerek öğrencileri tiyatro ile buluşturdu. Başkale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda 2 seans üzerine gösterime konulan oyun sonunda bir konuşma yapan kaymakam Murat Büyükköse, Başkale’de sosyalleşmenin önünün açılması gerektiğini ve bunun için de bu tür projelerin hazırlanmasının iyi olacağını kaydetti. Büyükköse, Yeni İstanbul Gençlik ve Çocuk Tiyatrosunun gençler için yararlı oyunlar sergilediğini belirterek, “Başkale için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, umarım genç izleyicilerimiz oyunları beğenmişlerdir” dedi.
 

Yeni İstanbul Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu Müdürü Barış Güzeloğlu ise, ilçe kaymakamı Murat Büyükkösenin yaptığı proje dahilinde buraya geldiklerini ve Başkale’deki gençler için ‘Bizim Çocuklarımız’ ve ‘İbret’ adından iki güzel oyun hazırlayıp sergilediklerini kaydetti. 
Tiyatro gösteriminin 1. seansı ilköğretim öğrencilerine, öğretmenlere, öğrenci velilerine sergilenirken, 2. seansı ise lise öğrencilerine aile içi şiddet ve madde bağımlılığının zararları anlatan oyunlar sergilendi. Gösterime yaklaşık 600 öğrenci ve öğretmen katıldı.

Editör: Wan Haber