Şarköy Kaymakamlığı, termik santralin iptali için açılan davanın masraflarının karşılanması için Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği'nin düzenlediği yemekle ilgili inceleme başlattı.
Edinilen bilgiye göre, Şarköy Kaymakamlığı, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde, yardım toplama faaliyetleri ile sağlanan net gelirin gerçekleştirilmek istenilen amaç doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını izninin kendilerinden alınması ve gözetim ve denetime tabi tutulması gerekliliğinden, Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği'nin düzenlediği yemekle ilgili inceleme yapılması için, Şarköy Mal Müdürlüğü'nü görevlendirdi.
Şarköy Mal Müdürlüğü denetçileri, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu'na göre yardım toplama faaliyetlerinin belgelerini ve kesin hesabını inceleyerek, sonucu bir rapor halinde Şarköy Kaymakamlığı'na sunacak.
Şarköy'de bir çok dernek, vakfın düzenlediği yardım geceleri, yemekleri ile ilgili şimdiye kadar her hangi bir inceleme başlatılmamış olmasına rağmen, termik santralin yapılmaması için büyük bir çaba harcayan, Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği hakkında inceleme başlatılmasına, çevre derneği üyeleri anlam veremedi.
Dernek Başkanı Hakan Sadunoğlu yaptığı açıklamada " Düzenlediğimiz yemekle ilgili Şarköy Kaymakamlığı'ndan her türlü izinleri aldık, amacımızın ne olduğunu, niçin bu yemeği düzenlediğimizi belirtik, toplanan yardım miktarlarının, mahkeme masraflarının ödendiğine dair makbuzlarını da ibraz ettik. Kaymakam yasanın kendisine verdiği görevi yerine getiriyor olabilir, daha önce başka bir dernek hakkında inceleme yapılmamış olması hakkında biz değerlendirme yapamayız." dedi.

17.12.2012 12:45:23 TSI

Editör: Wan Haber