Tekirdağ'ın Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, başkanlığını yaptığı Çorlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Çorlu SYDV) ekiplerinin kömür dağıtımlarını yerinde inceledi. Kaymakam Doğan'ın elektriksiz tek odada yaşayan bir kadını ziyareti esnasında duygusal anlar yaşandı.
Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Çorlu SYDV) ekiplerinin ilçe genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı dağıtımlarını inceleyen vakfın da başkanı olan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, ihtiyaç sahibi yaşlı kadına kömür yardımının yapılmasının yanında erzak yardımında bulunulup yaşlılık aylığı bağlanması talimatını da verdi. Elektriği olmayan tek göz odalı evinde tek başına yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın Kaymakam Doğan'a sarılarak 'sen artık benim oğlumsun' diyerek gözyaşı döktü. Kaymakam Doğan'da yaşlı kadına 'sende benim annemsin' tüm ihtiyaçlarını gidermek için gerekli talimatları verdim" dedi.
Hatip Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Eriz Sokak üzerinde bulunan ikametinde tek başına ikamet eden Gülsüm Yolcuer ve aynı avlu içerisinde yer alan tek göz odalı başka bir evde ikamet eden Zekiye Çapın adlı ihtiyaç sahiplerine yapılan kömür yardımları sırasında iki yaşlı kadının evine gelen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan hem SYDV ekiplerinin çalışmalarını denetledi hem de ihtiyaç sahipleri ile görüşerek sıkıntılarını dinledi.
Çorlu Kaymakamını karşısında gören Gülsüm Yolcuer adlı yaşlı kadın elektriği bulunmayan tek göz odalı evine davet ettiği Kaymakam Doğan'a zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Yaşlı kadının evini ve halini gören Kaymakam Doğan da Çorlu SYDV görevlilerine talimat vererek Gülsüm Yolcuer'in kömür ihtiyacının yanı sıra erzak, yiyecek ve giyecek ihtiyacının da karşılanması talimatını verdi. Vakıf görevlilerinden en kısa sürede yardımları teslim etmesini isteyen Kaymakam Doğan, hiçbir geliri ve sosyal güvencesi olmayan yaşlı kadına yaşlılık aylığı bağlanması konusunda da gerekli yazışmaların yapılmasını istedi. Kaymakam Doğan Gülsüm Yolcuer'in evine elektrik bağlatılması konusunda da TREDAŞ ile görüşme yapacağını oluru varsa, elektrik bağlatılması ve yaşlı kadının karanlıktan kurtarılması konusunda da girişimlerde bulunacağını söyledi.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın bu sözleri ve yardımları nedeniyle duygusal anlar yaşayan Gülsüm Yolcuer de 'sen artık benim oğlumsun' diyerek Kaymakam Doğan'a sarıldı. Kaymakam Doğan da 'sen de benim annemsin' yanıtını verdi.
Daha sonra Zekiye Çapin'in kaldığı tek göz odayı inceleyen Kaymakam Doğan yaşlı kadına 'seni huzurevine alalım' teklifinde bulundu. Yaşlı kadının 'evimi bırakmam' yanıtı üzerine Kaymakam Doğan, 'kışın orda kal yazın yine evine gelirsin, soğukları orada geçir' teklifinde bulundu. Zekiye Çapin'in 'bilmediğim yere gitmem' yanıtı üzerine Kaymakam Doğan, her iki yaşlı kadına da ellerinden gelen tüm yardımları yapacaklarını söyledi.
Çorlu Kaymakamlığı SYDV ekiplerinin kömür dağıtımlarını da inceleyen Doğan daha sonra alandan ayrıldı.
Çorlu SYDV ekipleri aile başına bir ton 250 kilogram olmak üzere 2 bin 400 aileye toplam 3 bin ton kömür dağıtımı gerçekleştiriyorlar.

14.12.2012 19:28:55 TSI

Editör: Wan Haber