Malatya'nın Yazıhan İlçe Kaymakamı Ünal Koç, Yazıhan Lisesi'ne ziyarette bulunarak, akıllı tahta sistemini yerinde inceledi.
Yazıhan Lisesi'nde matematik sınıfını ziyaret eden Kaymakam Ünal Koç, Matematik Öğretmeni Ahmet Turan Eseoğlu'ndan akıllı tahta sistemiyle ilgili bilgi aldı. Eseoğlu, akıllı tahtalarla ilgili öncelikle kendilerinin eğitim aldığını, zaman içerisinde öğrencilere de kullanıma ilişkin birtakım bilgileri aktararak akıllı tahtaların çok kullanışlı hale geleceğini ifade etti. Öğrencilerin dersleri ilgiyle ve zevkle dinlediğini söyleyen Eseoğlu, bu sistemde tebeşir kullanmak isteyen öğretmenler için ayrı, mürekkepli kalem kullanmak isteyenler için ayrı yazı alanları bulunduğunu ve öğretmenlerin tercihlerine uygun tahta seçeneklerini kullandıklarını, kendilerinin sistemi bir bütün olarak değerlendirip her özelliğini kullanmaya çalıştıklarını, internet bağlantısının da imkanlarını kullanarak grafik, film, afiş, tablo ve benzeri uygulamalarla dersi zenginleştirip, öğrenciler için daha kalıcı ve etkileyici öğrenme ortamları meydana getirmeye çalıştıklarını belirtti.
Kaymakam Ünal Koç, akıllı tahta uygulamalarına ilişkin bilgi aldıktan sonra öğretmenlerle kısa bir toplantı yaparak, akıllı tahta sistemiyle ilgili bütün öğretmenlerin görüşünü aldı. Sisteme ilişkin uygulamaların bütün öğretmenler tarafından kullanıldığı, sağladığı görsel zenginlik ve ilgi çekiciliğiyle öğrenciler tarafından zevkle karşılandığı dile getirildi.
(NA-SO-Y)

10.01.2013 13:02:10 TSI

Editör: Wan Haber